De Vorm Van De Monitor Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Vorm Van De Monitor Aanpassen
De Vorm Van De Monitor Aanpassen

Video: De Vorm Van De Monitor Aanpassen

Video: De Vorm Van De Monitor Aanpassen
Video: Een los beeldscherm aansluiten op je laptop (Windows) + de instellingen 2024, Mei
Anonim

Het correct aanpassen van uw monitorinstellingen is erg belangrijk. Omdat het gebruik van pc's rechtstreeks van invloed is op uw gezichtsvermogen. Laat u bij het opstellen leiden door de kamerverlichting en de resolutie van het apparaat.

De vorm van de monitor aanpassen
De vorm van de monitor aanpassen

instructies:

Stap 1

Pas de helderheid en het contrast van de monitor aan met de knoppen op het voorpaneel. Het beste van alles is dat u de afbeelding niet te hoog contrasteert, dit doet pijn aan uw gezichtsvermogen. Merk ook op dat veel monitoren een ingebouwd programma hebben voor optimale instellingen voor een bepaalde gebruiksmodus, maak uzelf vertrouwd met de interface en selecteer de optimale modus.

Stap 2

Als u uw computer vaak in een donkere kamer gebruikt, zorg er dan voor dat de achtergrondverlichting een beetje gedimd is. Meestal is deze instelling beschikbaar voor laptopmonitoren, bediening vindt plaats door op de Fn-combinatie en pijltoetsen te drukken. Zet ook de achtergrondverlichting niet te donker, anders moet je je ogen spannen. Dit geldt vooral voor goed verlichte kamers.

Stap 3

Pas de resolutie aan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Opties" en pas de resolutie aan door de speciale aanwijzer te verplaatsen. Zorg ervoor dat u de verhoudingen van de monitor respecteert. Maak de resolutie niet te hoog voor een klein schermformaat. Hetzelfde geldt voor grote schermen - gebruik hiervoor geen lage resolutie.

Stap 4

Als u vertrouwd bent met het gebruik van verschillende resoluties om verschillende programma's te gebruiken, stelt u de modus in de configuratie van de videoparameters in. Let ook op speciale hulpprogramma's voor het starten van instellingen voor bepaalde programma's. Deze zijn mogelijk ook beschikbaar in de stuurprogrammasoftware van uw videoadapter.

Stap 5

Pas het vloeiend maken van lettertypen aan. Om dit te doen, selecteert u in de instellingen van de bureaubladeigenschappen de effectinstelling op het ontwerptabblad en past u het type anti-aliasing toe dat u nodig hebt. Deze instelling vind je ook terug in de configuratie van sommige programma's.

Aanbevolen: