Hoe Een Boxed Cooler Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Boxed Cooler Te Verwijderen?
Hoe Een Boxed Cooler Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Boxed Cooler Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Boxed Cooler Te Verwijderen?
Video: How to remove Intel CPU and heatsink 2024, Mei
Anonim

Meestal wordt er een standaard (boxed) koeler bij de processor geleverd. Helaas voldoet dit apparaat heel vaak niet aan de technische eisen van de gebruiker, of gaat het gewoon kapot.

Hoe een boxed cooler te verwijderen?
Hoe een boxed cooler te verwijderen?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en open de systeemeenheid. Zoek het koellichaam en de ventilator die boven de processor zijn geïnstalleerd. Koppel de voedingskabel los van de koeler naar het moederbord. Verwijder het koellichaam samen met de ventilator uit de sleuf door eerst de benodigde schroeven los te draaien of de vergrendelingen te openen.

Stap 2

Verwijder de koeler met een koellichaam uit de systeemeenheid. Let erop dat als je besluit om beide apparaten te vervangen, je eerst de methode moet bestuderen om de heatsink op het moederbord te bevestigen en een soortgelijk onderdeel moet kopen.

Stap 3

Installeer een nieuwe koeler op de radiator als u besluit alleen dit apparaat te vervangen. Voordat u de radiator installeert, wordt aanbevolen om het thermische vet op de processor te vervangen. Dit zorgt voor extra koeling van het apparaat. Knijp een kleine hoeveelheid koelpasta uit de tube. Het volume moet ongeveer gelijk zijn aan het volume van de buisdop.

Stap 4

Gebruik een fijne, pluizende doek om oud thermisch vet van de processor te verwijderen. Breng nieuw thermisch vet aan op het oppervlak van de processor. Vervang de heatsink en bevestig deze aan het moederbord. Sluit de stroom aan op de koeler. Zet de computer ongeveer 30 minuten niet aan.

Stap 5

Zet de computer aan en controleer of de processor goed werkt. Installeer de Everest-software. Start het op. Zoek het menu "CPU" en open het. Zorg ervoor dat de processortemperatuur binnen acceptabele limieten blijft.

Stap 6

Speel elk spel met hoge systeemvereisten. Na ongeveer 20 minuten rol je hem op en open je het Everest programma. Als de processor erg heet wordt, start u uw computer opnieuw op.

Stap 7

Ga naar het BIOS-menu door tijdens het opstarten van de computer op de Del-toets te drukken. Zoek het menu dat de apparaattemperaturen weergeeft. Activeer de functie die de computer uitschakelt als de processor of andere apparatuur oververhit raakt.

Aanbevolen: