Een Schijfback-up Maken

Inhoudsopgave:

Een Schijfback-up Maken
Een Schijfback-up Maken

Video: Een Schijfback-up Maken

Video: Een Schijfback-up Maken
Video: Een back-up maken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om geen belangrijke gegevens te verliezen na een storing in het besturingssysteem, is het raadzaam een back-up te maken van de harde schijf of de partities ervan. Met dit proces kunt u ook snel de bedrijfsstatus van het besturingssysteem herstellen in geval van een storing.

Een schijfback-up maken
Een schijfback-up maken

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Maak eerst een schijfback-up met behulp van de mogelijkheden van het Windows Seven-besturingssysteem. Open het Configuratiescherm-menu. Selecteer het submenu "Systeem en beveiliging". Ga naar Back-up en herstel.

Stap 2

Selecteer "Een systeemkopie maken". Geef de locatie op waar u de gemaakte afbeelding van de systeempartitie wilt plaatsen. Het wordt aanbevolen om hiervoor dvd's of een externe USB-drive te gebruiken. Klik volgende".

Stap 3

In dit venster wordt een lijst met partities weergegeven van waaruit de afbeelding wordt gemaakt. Om het proces van het maken van een schijfback-up te starten, klikt u op de knop "Archief". Wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 4

Als u een kopie van een niet-systeempartitie moet maken, gebruikt u het programma Partition Manager. Download en installeer de vereiste versie van dit hulpprogramma. Voer het programma uit.

Stap 5

Open het tabblad "Wizards" op de werkbalk. Selecteer "Sectie kopiëren". Selecteer in het nieuwe venster de functie "Power User Mode" en klik op de knop "Volgende".

Stap 6

Selecteer in het nieuwe venster de afbeelding van de sectie waarvan u een back-up wilt maken. Klik volgende". Geef in het volgende venster de opslaglocatie voor de toekomstige kopie op. Het wordt aanbevolen om een niet-toegewezen gedeelte van de harde schijf of een externe USB-schijf te gebruiken. Klik volgende".

Stap 7

Als u een niet-toegewezen gebied gebruikt, stelt u de grootte van de toekomstig gemaakte partitie in. Het mag natuurlijk niet kleiner zijn dan de grootte van het gekopieerde volume. Klik volgende . Voltooi de wizard Partitie kopiëren door op Voltooien te klikken.

Stap 8

Klik nu op de knop "Apply Pending Changes" en bevestig uw keuze. Wacht tot de schijfback-upbewerking is voltooid.

Aanbevolen: