Hoe USB-achtergrondverlichting Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe USB-achtergrondverlichting Te Maken
Hoe USB-achtergrondverlichting Te Maken

Video: Hoe USB-achtergrondverlichting Te Maken

Video: Hoe USB-achtergrondverlichting Te Maken
Video: Забавный и полезный подарок! Программируемый USB Вентилятор Cool LED Fan 2024, April
Anonim

Niet alleen verschillende opslagapparaten en invoer-uitvoerapparaten kunnen op USB-poorten worden aangesloten. Heel vaak wordt het gebruikt om apparaten aan te sluiten die er alleen stroom van krijgen. Lichtbronnen met een laag vermogen nemen daar een aanzienlijk deel van in beslag.

Hoe USB-achtergrondverlichting te maken
Hoe USB-achtergrondverlichting te maken

instructies:

Stap 1

Zoek een optische USB-muis die mechanisch is beschadigd. Als de muis defect is, maar geen mechanische schade heeft, is het beter om hem niet te bederven, maar te repareren.

Stap 2

Knip het snoer van de manipulator. Het apparaat zelf kan later worden gebruikt als een bron van reserveonderdelen om de prestaties van andere muizen te herstellen.

Stap 3

Strip alle vier de draden van het uiteinde van het snoer. Plaats ze zo dat ze in geen geval dicht bij de kabelafscherming of bij elkaar kunnen komen.

Stap 4

Sluit de kabel nog niet aan op de USB-poort van uw computer. Gebruik in plaats daarvan een speciale oplader die zo'n poort op de behuizing heeft. In tegenstelling tot een computer heeft deze meestal kortsluitingsbeveiliging.

Stap 5

Nadat u het snoer op een dergelijke oplader hebt aangesloten, zoekt u met behulp van een multimeter die werkt in de DC-voltmetermodus, op de limiet van 20 V, tussen welke van de draden een spanning van 5 volt werkt. Isoleer de uiteinden van de resterende draden zorgvuldig.

Stap 6

Neem niet meer dan tien superheldere witte leds. Zet in serie met elk van hen een weerstand van 200 Ohm en een vermogen van 0,5 W aan. Sluit alle strings parallel aan en let daarbij op de polariteit. Zet ze van stroom, let ook op de polariteit, via een zekering van 0,25 A.

Stap 7

Breng isolatie aan waar u het nodig heeft. Plaats de gemonteerde straler in een geschikte diëlektrische behuizing. Laat je fantasie zien - in zo'n geval kun je zelfs plastic speelgoed gebruiken waar je kinderen genoeg van hebben, maar dat naar jouw mening mooi zal staan op je monitor.

Stap 8

Sluit de voltooide structuur aan op uw computer. Het wordt gelijktijdig met de computer in- en uitgeschakeld. Wanneer de computer is uitgeschakeld, kan deze worden gevoed door de hierboven genoemde oplader. Ook wordt bij sommige machines stroom geleverd aan de USB-poorten, zelfs in de standby-modus.

Aanbevolen: