Hoe Stroom En Usb Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Stroom En Usb Aan Te Sluiten
Hoe Stroom En Usb Aan Te Sluiten

Video: Hoe Stroom En Usb Aan Te Sluiten

Video: Hoe Stroom En Usb Aan Te Sluiten
Video: Gebruik van een multimeter in huishouden / werkplaats. Nuttige metingen. Het apparaat terugverdienen 2024, Mei
Anonim

Meestal wordt USB-technologie gebruikt om verschillende randapparatuur op een pc of laptop aan te sluiten: een toetsenbord, muis, scanner, webcam, mobiele telefoon of externe harde schijf. Elke computer heeft verschillende USB-poorten, die u kunt herkennen aan het pictogram naast de connectoren.

Hoe stroom en usb aan te sluiten
Hoe stroom en usb aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Een USB-kabel wordt meestal gebruikt om een apparaat op een USB-poort aan te sluiten. Een USB-adapter wordt gebruikt om mobiele telefoons, camera's, muziekspelers aan te sluiten. Moderne verwisselbare media hebben meestal een ingebouwde USB-connector, waarmee het apparaat rechtstreeks op een computer wordt aangesloten en opgeladen, zonder gebruik van een kabel.

Dus om USB op uw computer aan te sluiten, hoeft u alleen maar het vereiste apparaat in de connector te steken en te wachten tot het systeem het detecteert. Sommige apparaten hebben een USB-stroomadapter. Zorg ervoor dat de USB-stroom is ingeschakeld voordat u verbinding maakt, zoals aangegeven door de LED op het apparaat zelf. Als het apparaat een netsnoer heeft, sluit dit apparaat dan rechtstreeks aan op de voedingsbron en schakel het in voordat u het aansluit op de computer.

Stap 2

Identificeer de USB-poort voor het verwisselbare apparaat. Als het apparaat blijft aansluiten en loskoppelen, gebruikt u de poorten aan de voorkant van de computer.

Stap 3

Nadat het apparaat op de computer is aangesloten, moet u ervoor zorgen dat het systeem de stuurprogramma's kan vinden en automatisch kan installeren. Als dit gebeurt, geeft het systeem een bericht weer dat het apparaat klaar is voor gebruik. Als dit niet het geval is, wordt u gevraagd om de driverschijf te plaatsen en deze handmatig te installeren. Deze situatie doet zich vooral voor bij het aansluiten van mobiele telefoons of digitale camera's die niet door een computer kunnen worden gedetecteerd zonder een speciaal stuurprogramma.

Stap 4

Als het systeem het stuurprogramma niet automatisch heeft gevonden en u niet over de vereiste schijf beschikt, probeert u de stuurprogramma's op het netwerk of internet te vinden. Ga om te beginnen naar de officiële website van de fabrikant van het apparaat: stuurprogramma's zijn vaak beschikbaar om te downloaden in het klantenondersteuningsgedeelte van dergelijke sites. Daar vindt u ook updates voor de driver als deze verouderd is en het apparaat niet meer werkt.

Stap 5

Om een apparaat los te koppelen, zoekt u het USB-pictogram op de taakbalk en zoekt u het apparaat dat u wilt loskoppelen in de lijst met apparaten. Nadat u erop hebt geklikt, meldt het systeem dat het apparaat van de computer kan worden verwijderd.

Aanbevolen: