Hoe Installeer Je Nat

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Je Nat
Hoe Installeer Je Nat

Video: Hoe Installeer Je Nat

Video: Hoe Installeer Je Nat
Video: 32. How to Configure Routing and NAT in Windows Server 2019 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers hebben desktopcomputers al verlaten ten gunste van compactere notebooks. Om een comfortabel en gemakkelijk gebruik van deze apparaten te garanderen, wordt aanbevolen om uw eigen draadloze netwerken te creëren.

Hoe installeer je nat
Hoe installeer je nat

Noodzakelijk

Wi-Fi-router (router)

instructies:

Stap 1

Om meerdere apparaten tegelijk van internettoegang en communicatie met elkaar te voorzien is het gebruik van een wifi-router aan te raden. Selecteer deze apparatuur op basis van de specificaties van de draadloze adapters van uw notebook. Denk ook aan het type internetverbinding (LAN of DSL).

Stap 2

Installeer de wifi-router in de buurt van een van de vaste computers of laptops. Verbind de geselecteerde apparatuur met de router via de LAN (Ethernet) connector met een netwerkkabel.

Stap 3

Verbind de WAN (DSL)-poort van de wifi-router met een internetkabel. Sluit het apparaat aan op het lichtnet. Schakel de computer (laptop) in die is aangesloten op de netwerkapparatuur. Start een webbrowser.

Stap 4

Voer het IP-adres van de router in de adresbalk van een geopend programma in. Je vindt het in de gebruiksaanwijzing. Voer nu de beginwaarden van de login en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de webgebaseerde interface van de instellingen van het netwerkapparaat.

Stap 5

Open het WAN-menu. Maak een verbinding met de server van de provider. Als dit menu items bevat zoals Firewall, NAT en DHCP, schakel deze dan in door de juiste vakjes aan te vinken. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 6

Open nu het wifi-menu. Voer de parameters in van de draadloze hotspot die bij uw laptops past. Besteed speciale aandacht aan dat soort beveiliging, want niet alle laptopmodellen ondersteunen WPA en WPA2. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 7

Als u bij het instellen van internet niet de mogelijkheid had om de DHCP- en NAT-functies in te schakelen, open dan de extra lokale verbindingsopties (LVS). Activeer de opgegeven functies.

Stap 8

Start uw netwerkapparatuur opnieuw op. Wacht tot het de verbinding met de server van de provider voltooit. Sluit desktopcomputers aan op LAN (Ethernet)-kanalen en sluit laptops aan op een draadloos netwerk.

Aanbevolen: