Een NAT-router Instellen

Inhoudsopgave:

Een NAT-router Instellen
Een NAT-router Instellen

Video: Een NAT-router Instellen

Video: Een NAT-router Instellen
Video: NAT basics for beginners CCNA - Part 1 2024, Mei
Anonim

Wanneer het noodzakelijk wordt om een lokaal netwerk te creëren waarin computers en laptops informatie met elkaar kunnen uitwisselen en toegang krijgen tot internet, is het aan te raden een router (router) te gebruiken.

Een NAT-router instellen
Een NAT-router instellen

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Als u van plan bent om een gecombineerd lokaal netwerk te creëren, inclusief laptops en desktops, koop dan een apparaat met Wi-Fi-ondersteuning.

Stap 2

Sluit de wifi-router aan op het lichtnet. Schakel dit apparaat in. Zoek de Ethernet-poort (LAN) op de behuizing en sluit deze aan op de netwerkadapter van uw desktopcomputer of laptop. Sluit op zijn beurt de internetverbindingskabel aan op de internetpoort (DSL, WAN).

Stap 3

Schakel de apparatuur in die is aangesloten op de Wi-Fi-router. Start uw browser. Vul de adresregel van de IP-adressen van de wifi-router in om de webbrowserinterface te openen.

Stap 4

Open het menu Internetinstellingen. Vul dit menu in met de benodigde waarden om de router te voorzien van een verbinding met de server van de provider. Zoek het item NAT inschakelen en stel de parameter yes ernaast in.

Stap 5

Dit is nodig zodat laptops en computers die op de router zijn aangesloten, bij toegang tot internet een IP-adres kunnen ontvangen uit een specifieke lijst met bereiken. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 6

Open het menu Draadloze instellingen. Maak een draadloos toegangspunt. Als u met de mogelijkheden van deze Wi-Fi-router een gemengd type radiosignaaltransmissie kunt creëren (802.11n / g / b gemengd), schakel dan deze functie in.

Stap 7

Sla de opgegeven instellingen op. Start uw wifi-router opnieuw op. Soms is het nodig om de apparatuur voor een korte periode van het lichtnet los te koppelen.

Stap 8

Sluit alle stationaire computers aan op de Ethernet (LAN)-kanalen van de wifi-router. Sluit laptops en andere Wi-Fi-apparaten aan op een draadloze hotspot.

Aanbevolen: