Hoe Een Wachtwoord In XP In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord In XP In Te Schakelen
Hoe Een Wachtwoord In XP In Te Schakelen

Video: Hoe Een Wachtwoord In XP In Te Schakelen

Video: Hoe Een Wachtwoord In XP In Te Schakelen
Video: How to Reset your Windows XP Password in 5 minutes or Less 2024, April
Anonim

Er zijn twee manieren om op een Windows-computer aan de slag te gaan: de klassieke login en de welkomstpagina. In het eerste geval vereist het systeem dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoert. Als vreemden toegang hebben tot uw computer en u de inhoud van harde schijven voor hen wilt verbergen, is het beter om deze methode te gebruiken.

Hoe een wachtwoord in XP in te schakelen
Hoe een wachtwoord in XP in te schakelen

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Standaard heeft het systeem twee accounts "Beheerder" en "Gast". Het laden onder hen gebeurt zonder een wachtwoord. Het is vooral belangrijk om het beheerdersprofiel te beschermen, omdat hij het is die de instellingen van de computer beheert.

Stap 2

Om een inlogwachtwoord in te stellen, hebt u beheerdersrechten nodig. Ga naar "Configuratiescherm" in het menu "Start" en vouw het knooppunt "Accounts …" uit. Gebruik de link "Aanmelding wijzigen".

Stap 3

Schakel het selectievakje naast Welkomstpagina gebruiken uit en bevestig door op Instellingen toepassen te klikken. Klik op een account en klik in het venster "Accounts …" op de link "Wachtwoord maken".

Stap 4

Voer in het nieuwe venster een reeks tekens in de regels "Voer een nieuw wachtwoord in" en "Voer een wachtwoord in ter bevestiging in". Volg de aanwijzingen van het systeem. Klik op "Wachtwoord maken" om de actie te voltooien.

Stap 5

U kunt het wachtwoord op een andere manier inschakelen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" om het contextmenu te openen en selecteer de opdracht "Beheren". Vouw in het consolevenster van Computerbeheer de modules Lokale gebruikers en groepen en gebruikers uit.

Stap 6

Selecteer het gewenste account met de cursor en open het vervolgkeuzemenu door met de rechtermuisknop te klikken. Klik op Wachtwoord maken. Voer uw wachtwoord in en bevestig uw wachtwoord in de daarvoor bestemde velden

Stap 7

Er is een andere manier om de console voor lokale gebruikers te starten. Ga naar het "Configuratiescherm" en dubbelklik op het knooppunt "Administrative Tools". Vouw het pictogram Computerbeheer op dezelfde manier uit.

Stap 8

U kunt het wachtwoord anders instellen. Druk op de combinatie Win + R om de opdrachtregel op te roepen en voer de opdrachtcontrole userpasswords2 in. Markeer in het venster "Accounts" de gewenste invoer met de cursor en klik op de knop "Wachtwoord wijzigen". Noteer in het venster "Wachtwoord wijzigen" de vereiste tekens in de velden "Nieuw wachtwoord" en "Bevestiging". Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Aanbevolen: