Hoe Maak Je Een Harde Schijf Actief?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Harde Schijf Actief?
Hoe Maak Je Een Harde Schijf Actief?

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Actief?

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Actief?
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Om een speciale partitie te maken van waaruit het besturingssysteem zal opstarten, moet u hulpprogramma's gebruiken voor het werken met harde schijven. Na conversie wordt zo'n partitie bootable genoemd, d.w.z. actief.

Hoe maak je een harde schijf actief?
Hoe maak je een harde schijf actief?

Noodzakelijk

Acronis Disk Director Suite-software

instructies:

Stap 1

Onder de vele programma's van dit plan valt de Disk Director Suite van Acronis op. U kunt het hulpprogramma downloaden via de volgende link https://www.acronis.ru/homecomputing/products/diskdirector. Klik op de geladen pagina op de knop "Proef". Sla het installatiebestand op een willekeurige partitie op uw harde schijf op.

Stap 2

Het downloaden van het huidige bestand kan enkele seconden tot enkele minuten duren (afhankelijk van uw verbindingssnelheid). De grootte van het exe-bestand is iets meer dan 110 MB. Start de installatie van het programma volgens alle aanwijzingen van de installatiewizard. Na voltooiing van het installatieproces zou er een snelkoppeling op het bureaublad moeten verschijnen.

Stap 3

Start het programma door op de snelkoppeling op het bureaublad te klikken of vanuit het menu "Start" (sectie "Programma's"). In het hoofdvenster van het hulpprogramma worden alle schijven en partities weergegeven die op uw systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Het is noodzakelijk om over te schakelen naar de handmatige modus voor het partitioneren van schijven, klik hiervoor op het bovenste menu "Bekijken" en selecteer de regel "Handmatige modus".

Stap 4

Selecteer nu het station en de partitie die u actief wilt maken, d.w.z. opstartbaar. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer het gedeelte "Geavanceerd" in het contextmenu en vervolgens de regel "Activeren".

Stap 5

In het verschenen venster "De actieve partitie instellen", moet u op de knop "OK" drukken of op Enter drukken om de uitgevoerde acties te bevestigen. Na een tijdje wordt de geselecteerde partitie van de harde schijf geconverteerd naar opstartbaar. Let op de handtekening voor deze sectie, er verschijnt een nieuw item.

Stap 6

Op dezelfde manier is het niet alleen mogelijk om de opstartpartitie in te stellen, maar ook om deze te annuleren (terug naar standaard). Om de gestarte bewerking te voltooien, moet u de computer opnieuw opstarten. Klik op het menu Start, klik op de pijl naast de knop Afsluiten en selecteer Opnieuw opstarten.

Aanbevolen: