Een Diskettestation Op Een Laptop Vervangen A

Inhoudsopgave:

Een Diskettestation Op Een Laptop Vervangen A
Een Diskettestation Op Een Laptop Vervangen A

Video: Een Diskettestation Op Een Laptop Vervangen A

Video: Een Diskettestation Op Een Laptop Vervangen A
Video: HOE VERVANG JE EEN HARDE SCHIJF VAN EEN COMPUTER + WINDOWS 10 INSTALLATIE in 11 minuten tutorial 2024, Mei
Anonim

Er kunnen veel redenen zijn voor een schijfstoring: problemen met een laserfotodiode, het gebruik van schijven van lage kwaliteit, vuil en zelfs banale veroudering van de schijf en al zijn onderdelen. Wanneer dit met uw cd/dvd-station gebeurt, moet u weten hoe u het station op uw laptop moet vervangen. Het zal niet moeilijk zijn om dit zelf te doen, en u hoeft geen speciale vaardigheden te hebben om deze operatie uit te voeren.

Een diskettestation op een laptop vervangen a
Een diskettestation op een laptop vervangen a

Noodzakelijk

  • -nieuwe floppydrive;
  • -extern optisch station (indien niet voor uw laptopmodel;
  • -bestuurder;
  • -kruiskopschroevendraaier;
  • - gebruikershandleiding voor laptop.

instructies:

Stap 1

Demonteer uw laptop met een gewone kruiskopschroevendraaier. Draai elke bout voorzichtig los, zodat u ze later niet hoeft te kopen. Zie in de gebruikershandleiding hoe de schijf er precies uitziet, waar deze zich bevindt en waar deze op is aangesloten.

Stap 2

Koppel de schijf los van de laptop, het belangrijkste is om de rest van de onderdelen die zich naast het cd-/dvd-station bevinden niet te beschadigen. Noteer alle informatie van het cd/dvd-station: naam, bedrijf van de fabrikant, modelnummer, lees- en schrijfsnelheid.

Stap 3

Koop een originele schijf volgens de informatie die u van de schijf hebt opgenomen. Of vraag uw dealer of er nieuwere en betere schijven beschikbaar zijn voor uw laptopmodel. Als je geen identieke schijf hebt, koop dan een externe optische schijf die je gewoon op USB kunt aansluiten.

Stap 4

Monteer het diskettestation dat u hebt gekocht in de laptop. Het belangrijkste is om het precies zo aan te sluiten als het oude diskettestation is geïnstalleerd (zodat er geen storingen zijn in het laptopsysteem zelf). Als je een externe schijf hebt gekocht, bouw je je laptop zonder ingebouwde schijf en sluit je de schijf gewoon aan op een USB-poort. Installeer het stuurprogramma vanaf de schijf die bij uw nieuwe diskettestation is geleverd op uw computer. Als u alles correct doet, zal uw nieuwe optische station correct werken.

Aanbevolen: