Een Diskettestation Op Een Laptop Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Diskettestation Op Een Laptop Aansluiten
Een Diskettestation Op Een Laptop Aansluiten

Video: Een Diskettestation Op Een Laptop Aansluiten

Video: Een Diskettestation Op Een Laptop Aansluiten
Video: Como instalar configurar y usar una Disquetera (Floppy disk) bien Explicado 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop het optische station van een laptop faalt. Het kan enige tijd duren voor een reparatie of vervanging onder de garantie, en op een laptop moet u de schijf dringend openen. Natuurlijk kun je naar je vrienden gaan, een virtuele schijfkopie maken, deze naar een USB-flashstation kopiëren, een programma downloaden om virtuele afbeeldingen te koppelen en deze gebruiken om de schijf te openen. Maar je kunt het ook anders doen. Haal de diskettedrive van uw thuiscomputer en sluit deze tijdelijk aan op uw laptop. De tweede methode zal veel sneller en handiger zijn.

Een diskettestation op een laptop aansluiten
Een diskettestation op een laptop aansluiten

Het is nodig

Laptop, USB- of SATA-diskettestation, USB-IDE / SATA-adapter

instructies:

Stap 1

De manier waarop u de schijf op uw laptop aansluit, hangt af van de interface van uw schijf. Als je een USB-stick hebt, sluit deze dan aan op een USB-poort en zet de laptop aan. Wacht terwijl het systeem nieuwe aangesloten hardware detecteert en stuurprogramma's installeert. Nadat het venster "Apparaat is aangesloten en klaar om te werken" verschijnt, gaat u naar "Deze computer". Het pictogram van de aangesloten schijf zal daar zijn. Nu kunt u het gebruiken.

Stap 2

Als je een SATA-schijf hebt, moet je een speciale USB-IDE / SATA-adapter aanschaffen om deze op je laptop aan te sluiten. Bovendien kunt u via deze adapter niet alleen optische stations aansluiten, maar ook harde schijven en andere apparatuur die deze interfaces ondersteunt.

Stap 3

Sluit de USB-IDE/SATA-adapter aan op de USB-poort van je laptop. Sluit nu uw optische drive aan op de USB-IDE / SATA-adapter. Bij deze adapters worden extra voedingen meegeleverd. Sluit de diskettedrive aan op de voedingsadapter en steek de adapter in een stopcontact.

Stap 4

Zet je laptop aan. Wacht tot het besturingssysteem is gestart. De wizard Verbinden en nieuwe hardware zou moeten werken, net als bij de USB-drive. Verder is de procedure hetzelfde.

Stap 5

Als het apparaat niet automatisch door het systeem is gedetecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". Selecteer vervolgens het tabblad "Apparaatbeheer". Er verschijnt een lijst met apparatuur. Klik op de bovenste regel met de rechtermuisknop en selecteer "Hardwareconfiguratie bijwerken.

Stap 6

Als "Niet-geïdentificeerd apparaat" in de lijst verschijnt, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Stuurprogramma bijwerken". Selecteer in het volgende venster "Automatisch naar stuurprogramma's zoeken". Als je een internetverbinding hebt, kun je het vakje naast de regel "Internet gebruiken" aanvinken.

Aanbevolen: