Een Diskettestation Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Diskettestation Aansluiten
Een Diskettestation Aansluiten

Video: Een Diskettestation Aansluiten

Video: Een Diskettestation Aansluiten
Video: Using a Floppy Disk Drive via USB? 2024, Mei
Anonim

De meest gebruikelijke manier om een pc op te waarderen, is door er een diskettestation op te installeren en erop aan te sluiten. Voor deze bewerking hoeft u geen contact op te nemen met het servicecentrum, omdat het niet moeilijk is om de schijf aan te sluiten en u alleen een kleine schroevendraaier nodig hebt die op de kleine schroeven van de behuizing van de systeemeenheid past.

Een diskettestation aansluiten
Een diskettestation aansluiten

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Verwijder de zijkap van de systeemeenheid. Verwijder aan de bovenkant van de voorkant van het chassis de plastic kap op de plaats waar de nieuwe schijf wordt geïnstalleerd.

Stap 2

Kijk goed naar de draden en connectoren op het moederbord. Harde schijven en schijven worden meestal aangesloten op connectoren met dezelfde interface: ATA of SATA. Dienovereenkomstig zullen de kabels waarmee ze op het moederbord worden aangesloten ook hetzelfde zijn. Bepaal de volgorde voor het aansluiten van de drive. Afhankelijk hiervan zet u de jumper erop in de positie "Master" of "Slave".

Stap 3

Als er een vrije connector is op de overeenkomstige kabels in de systeemeenheid, sluit u deze, nadat u de schijf eerder op de aangewezen plaats aan de bovenkant van de behuizing van buitenaf hebt geïnstalleerd, aan op de overeenkomstige aansluiting van de schijf. Als er geen vrije connector meer op de gebruikte kabels zit, sluit dan een nieuwe kabel van de drivekit aan op het moederbord. In de toekomst kunnen andere schijven en harde schijven op deze kabel worden aangesloten. Sluit de voedingsspanning van de voeding aan op het bijbehorende stopcontact.

Stap 4

Zet de schijf vast met de bevestigingsschroeven. Plaats en sluit de zijklep van de behuizing van de systeemeenheid. Zet uw computer aan. Als de installatie correct is uitgevoerd, wordt de schijf automatisch gedetecteerd in het BIOS en wordt deze beschikbaar voor gebruik in het besturingssysteem.

Aanbevolen: