Een Monitor Aansluiten Op Een Tv-tuner

Inhoudsopgave:

Een Monitor Aansluiten Op Een Tv-tuner
Een Monitor Aansluiten Op Een Tv-tuner

Video: Een Monitor Aansluiten Op Een Tv-tuner

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to convert pc/monitor to tv? 2023, Februari
Anonim

Standalone tv-tuners zijn geweldig omdat ze een signaal naar een monitor kunnen verzenden zonder een computer te gebruiken. Dat wil zeggen, je kunt tv-programma's kijken zonder een extra apparaat aan te zetten en zonder elektriciteit te verbruiken. Standalone tv-tuners worden geleverd met alles wat u nodig hebt om uw apparaat te laten werken.

Een monitor aansluiten op een tv-tuner
Een monitor aansluiten op een tv-tuner

Het is nodig

  • - een computer;
  • - kabels;
  • - instructie;
  • - Afstandsbediening.

instructies:

Stap 1

Open de handleiding van uw tv-tuner. Zoek de beschrijving van het pakket. Het moet de kabel aangeven die is gebruikt om de tv-tuner op de computermonitor aan te sluiten. Zoek deze kabel in de doos van uw apparaat. Als een dergelijke kabel in deze configuratie niet aanwezig is, moet u contact opnemen met een gespecialiseerd centrum voor aankoop.

Stap 2

Kijk eens naar de connectoren op de behuizing van de zelfstandige tv-tuner. Zoek de connector die bij de kabel past. Vaak is dit een blauwe VGA-connector. Als je het niet zelf kunt bepalen, lees dan de instructies van de tv-tuner, waar op de behuizing een beschrijving staat van alle uitgangen. Gewoonlijk beschrijven de instructies voor tv-tuners de procedures voor het aansluiten van monitoren volledig en aan alle acties worden schermafbeeldingen toegevoegd.

Stap 3

Sluit de kabel aan op de tv-tuner en monitor. In dit geval moet de monitor worden losgekoppeld van de verbinding met de computer. Zorg ervoor dat de computer is uitgeschakeld. Als u de monitorkabel uittrekt terwijl de computer is ingeschakeld, kan de monitor of videokaart beschadigd raken. Doe alles zorgvuldig, want de kleinste fouten kunnen op de een of andere manier het systeem beschadigen, zowel externe modules als software.

Stap 4

Sluit de voeding aan op de tv-tuner en druk op de aan/uit-knop op de tv-tuner en monitor. Controleer of de tv-tuner het beeld naar de monitor verzendt. Maak de nodige instellingen in het tv-tunermenu met behulp van de afstandsbediening (deze moet in de leveringsverpakking van het apparaat zitten). Gebruik automatisch zoeken naar zenders om de kijklijst te vormen.

Stap 5

Gebruik de kabel-tv-antenne om de tv-tuner te bedienen, zodat het beeld op uw monitor veel helderder is. Binnenantennes leveren niet de vereiste signaalkwaliteit. Raadpleeg gespecialiseerde winkels of lees de relevante informatie op internet.

Populair per onderwerp