Hoe Een Muis Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Muis Te Repareren
Hoe Een Muis Te Repareren

Video: Hoe Een Muis Te Repareren

Video: Hoe Een Muis Te Repareren
Video: 3 tips tegen muizen 2024, Mei
Anonim

Een moderne computermuis is een redelijk betrouwbaar apparaat dat jarenlang betrouwbaar kan werken. Toch heeft het soms ook storingen. In plaats van naar de winkel te gaan voor een nieuwe muis, moet je proberen de oude te repareren.

Hoe een muis te repareren
Hoe een muis te repareren

Noodzakelijk

  • - soldeerbout en soldeer;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende reden voor de onbruikbaarheid van een muis is een draadbreuk op het punt waar deze de behuizing verlaat. Deze storing manifesteert zich meestal bij gebruikers die actief de muis gebruiken, bijvoorbeeld gamers of professionals die grafische programma's gebruiken. Het falen van de muis kan niet alleen leiden tot falen, maar ook tot het afsluiten van de computer. Dit laatste treedt op in het geval van een kortsluiting van de gebroken draden, wat leidt tot de werking van de beveiliging in de voeding.

Stap 2

Begin met het repareren van de muis door hem te demonteren, hiervoor volstaat het om een of twee schroeven aan de onderkant van de behuizing los te draaien. Nadat je de muis hebt gedemonteerd, kijk je waar de draden die erin komen zijn aangesloten. Knip vervolgens het muiskoord 3-5 cm boven de breuk door.

Stap 3

Strip voorzichtig de uiteinden van de draden ongeveer 5 mm. U kunt de isolatie ook verwijderen met een soldeerboutpunt. Vertin de geleiders. Soldeer nu op zijn beurt de stukjes draad die naar het bord gaan en soldeer in plaats daarvan de draden van de kabel van dezelfde kleur. Deze optie zal helpen om ze niet te verwarren. Werk zeer voorzichtig, gebruik een soldeerbout met dunne punt met een maximaal vermogen van 40 watt.

Stap 4

Als u geen soldeerbout heeft, kunt u de normale werking van de muis herstellen door het beschadigde gedeelte van de draad weg te knippen en de uiteinden van de draden in elkaar te draaien. Isoleer de aansluitpunten met isolatietape. Als alternatief kunt u stukken voorbedrade cambric gebruiken voor isolatie. Nadat u de draden hebt gedraaid, schuift u de cambric op zijn plaats.

Stap 5

Zet de muis weer in elkaar. Doe bij het monteren niet veel moeite: als er iets niet lukt, controleer dan gewoon of alle onderdelen correct zijn gekoppeld. Als u een USB-muis heeft, kunt u deze aansluiten op een draaiende computer. Als u een PS/2-muis gebruikt, sluit deze dan alleen aan op een uitgeschakeld apparaat. Een correct gerepareerde muis zal u meer dan een jaar trouw van dienst zijn.

Stap 6

Soms faalt in de muis een of andere knop. De oplossing in dit geval is er een - om de microschakelaar te vervangen die verantwoordelijk is voor de werking van deze knop. Je kunt het van een oude muis nemen of een van de extra knoppen gebruiken, als je muis die heeft. Veel gebruikers gebruiken nooit de extra knoppen die normaal gesproken bedoeld zijn voor gamers. Zet er een microschakelaar van in plaats van de verwende. Om dit te doen, soldeert u voorzichtig de oude, reinigt u de gaten in het bord met een stalen naald. Plaats de nieuwe schakelaar en soldeer de contacten.

Stap 7

Het gebeurt zo dat de microswitch goed werkt, maar bij het monteren van de muis werkt de knop niet. De reden in dit geval kan het gewiste uitsteeksel erop zijn - de plaats die op de schakelaar drukt. Herstel het gewiste gebied door een stuk plastic met een soldeerbout aan te brengen en het met een vijl af te snijden.

Aanbevolen: