Reset Ubuntu-wachtwoord

Inhoudsopgave:

Reset Ubuntu-wachtwoord
Reset Ubuntu-wachtwoord

Video: Reset Ubuntu-wachtwoord

Video: Reset Ubuntu-wachtwoord
Video: How to Reset your Forgotten Password in Ubuntu 18.04 LTS? 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat u het wachtwoord van de Ubuntu-gebruiker niet meer weet en om deze reden niet kunt inloggen op de computer. Er zijn eigenlijk ten minste twee manieren om uw Ubuntu-wachtwoord opnieuw in te stellen, zowel als gewone gebruiker als als rootgebruiker.

Reset Ubuntu-wachtwoord
Reset Ubuntu-wachtwoord

Noodzakelijk

Geïnstalleerd Ubuntu-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

De eerste methode werkt in de meeste gevallen als het rootgebruikerswachtwoord niet is ingesteld. Als u na installatie van het Ubuntu-besturingssysteem geen speciaal wachtwoord hebt ingesteld voor de rootgebruiker, dan is deze gebruiker uitgeschakeld en heeft hij geen wachtwoord. Als je je wachtwoord hebt gewijzigd, ga dan naar de tweede methode, die hieronder wordt beschreven (stap 5). Start uw computer dus opnieuw op.

Stap 2

Na BIOS-zelfdiagnose zou u het Ubuntu-opstartmenu moeten zien, dat eruitziet als in de afbeelding. Als dit niet is gebeurd, maar het opstarten van Ubuntu onmiddellijk is gestart, drukt u onmiddellijk na het voltooien van de BIOS-diagnose op de Esc-toets. Selecteer in het opstartmenu Geavanceerde opties voor Ubuntu of zijn versie in Russische vertaling.

eten
eten

Stap 3

Selecteer vervolgens het menu-item gemarkeerd herstelmodus of "herstelmodus" in Russische vertaling. Het besturingssysteem wordt geladen in de herstelmodus.

ubuntu-herstelmodus
ubuntu-herstelmodus

Stap 4

Als het root-gebruikerswachtwoord niet is ingesteld, ontvangt u na het opstarten een console-prompt met een # -symbool om aan te geven dat u in de root-sessie bent. Het enige dat u hoeft te doen om uw wachtwoord te wijzigen, is de opdracht passwd gebruikersnaam in te voeren, waarbij gebruikersnaam de naam is van de gebruiker wiens wachtwoord u wilt wijzigen. De opdracht zal u vragen om een nieuw wachtwoord in te voeren en te bevestigen. Start daarna uw computer opnieuw op met de opdracht reboot en log in zoals gewoonlijk.

Stap 5

Als het root-wachtwoord is ingesteld en u weet dit, dan wordt u in de herstelmodus gevraagd dit in te voeren voordat u het gebruikerswachtwoord kunt wijzigen. Als je het echter niet weet, kun je er omheen werken door de opstartparameters van de kernel te wijzigen. Om dit te doen, selecteert u de gebruikelijke optie in het opstartmenu met de cursor, maar in plaats van Enter, drukt u op de "e"-toets.

ubuntu grub
ubuntu grub

Stap 6

Zoek in de editor die wordt geopend de regel die begint met het woord linux, voeg init = / bin / sh toe aan het einde van de regel en druk op F10 om op te starten.

init = / bin / sh
init = / bin / sh

Stap 7

Vervolgens moet u het rootbestandssysteem in de lees-/schrijfmodus aankoppelen. Voer hiervoor het commando mount -o remount, rw /

Stap 8

Voer vervolgens de opdracht uit om het wachtwoord passwd gebruikersnaam te wijzigen. U kunt het root-wachtwoord op dezelfde manier wijzigen. Nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd, start u de computer opnieuw op met de opdracht reboot of voert u de opdracht init uit.

Aanbevolen: