Een Harde Schijf Resetten Reset

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Resetten Reset
Een Harde Schijf Resetten Reset

Video: Een Harde Schijf Resetten Reset

Video: Een Harde Schijf Resetten Reset
Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2024, April
Anonim

De informatie die de gebruiker van de harde schijf verwijdert, kan in eerste instantie eenvoudig worden hersteld. Hier zijn speciale programma's voor. De mogelijkheid om informatie te herstellen blijft bestaan, zelfs na diepe formattering van de harde schijf. Met de juiste aanpak kunt u bestanden uit het geheugen van de computer extraheren die lang geleden zijn verwijderd. Als u informatie volledig van de harde schijf moet verwijderen, kan het resetten van de harde schijf u helpen.

Een harde schijf resetten
Een harde schijf resetten

Noodzakelijk

Norton Disk Editor-programma

instructies:

Stap 1

Om de harde schijf te resetten, hebt u het programma Norton Disk Editor nodig. Installeer op uw computer en voer het programma uit. Nadat je het hebt gestart, selecteer je Object in de rechterbovenhoek. Klik in het vervolgkeuzemenu op de Drive-parameter. Er verschijnt een extra programmavenster, waarin een sectie Type is. Controleer het onderdeel Fysieke schijf in dit gedeelte en klik vervolgens op OK. Het extra venster wordt gesloten.

Stap 2

Selecteer nu Tools in het programmamenu. Klik in het menu dat wordt geopend op de optie Configuratie. Er verschijnt weer een extra venster. Schakel in dit venster het selectievakje naast de parameter Alleen-lezen uit. Sla vervolgens de parameters op door op Opslaan onder in het venster te klikken. Het extra venster wordt gesloten. Er verschijnt een venster met de melding dat de instellingen zijn opgeslagen. Klik OK.

Stap 3

Daarna bevindt u zich weer in het hoofdmenu. Druk op CTRL + B. U ziet een lijst met sectoren van de harde schijf in het programmavenster. Zoek verder bovenaan dit venster de regel Sector. Houd de linkermuisknop ingedrukt en begin met het selecteren van sectoren, beginnend bij de allereerste sector, die zich direct onder de Sector-lijn bevindt. Niet alle sectoren hoeven te worden geselecteerd (minimaal 65 sectoren). Wanneer u de procedure voltooit, wordt het aantal sectoren weergegeven in de linkerbenedenhoek van het programmavenster.

Stap 4

Nadat de sectoren zijn geselecteerd, klikt u in het programmamenu op de parameter Bewerken. Selecteer vervolgens Vullen in het menu dat verschijnt. Zoek in het venster dat verschijnt de sectie Dec Hex Char. Onder de rij staat een kolom met waarden. Selecteer in deze kolom de waarde "0" en klik op OK. U zult zien dat alle sectoren nu 0 zijn. Uw harde schijf is nu op nul gezet.

Aanbevolen: