Hoe De Grafische Kaart In Een Laptop Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grafische Kaart In Een Laptop Uit Te Schakelen?
Hoe De Grafische Kaart In Een Laptop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Grafische Kaart In Een Laptop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Grafische Kaart In Een Laptop Uit Te Schakelen?
Video: De grafische kaart van HP TouchSmart PC's uitschakelen in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Moderne laptopmodellen worden verkocht met videokaarten. Sommige zijn zwakker, andere zijn sterker. Maar er kan zich een situatie voordoen waarin het nodig is om de videokaart uit te schakelen. Dit kan op verschillende manieren, en elk geval vraagt om een andere aanpak. De eenvoudigste manier om dit te doen is via het BIOS. Om dit te doen, moet u bepaalde stapsgewijze bewerkingen uitvoeren.

Hoe de grafische kaart in een laptop uit te schakelen?
Hoe de grafische kaart in een laptop uit te schakelen?

Noodzakelijk

Personal computer, programma Extra & Opties

instructies:

Stap 1

Druk op de toets "Del" of "F2" terwijl de laptop opnieuw opstart. BIOS wordt geopend. Zoek een sectie zoals "Geïntegreerde randapparatuur" in het menu en selecteer "Geïntegreerde video" of "Geïntegreerde randapparatuur". Stel de parameters in op "Uitschakelen" of "Uit". U kunt het ook op de volgende manier in het BIOS uitschakelen. Ga naar het gedeelte 'Geavanceerde chipsetfuncties'. Zoek het item "Boot Graphics Priori". Vervang "PCI" door "PCIIGD".

Stap 2

U kunt ook andere methoden proberen. Verwijder in Windows het stuurprogramma voor de videokaart. Start je computer opnieuw op. De videokaart zou dan volledig moeten afsluiten. Ga naar je laptop-BIOS. Zoek het gedeelte "Geïntegreerd …". Open de opties "Init Display First". Stel het in op "PEx" in plaats van "Onboard VGA". Sla deze instellingen op en start de laptop opnieuw op. Ga naar BIOS. Zoek het tabblad "Geavanceerd". Zoek vervolgens naar de parameter "chipset". Klik op het tabblad Primaire videocontroller. Schakel "GFXO-GPP-IGFX-PCI" of "IGFX-GFXO-GPP-PC" uit. Druk vervolgens op "F10" om de instellingen op te slaan.

Stap 3

Start Register-editor. Ga naar "Win + R" en selecteer de opdracht "regedit". Klik OK". Open "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREATITechnologiesCDS000Geheugen". Verander de waarde van "hypergeheugen" in "0". Als er om wat voor reden dan ook geen vertakking is, maak deze dan handmatig aan. Download en installeer het hulpprogramma "Extra's en opties". Op internet wordt dit hulpprogramma volledig gratis verspreid. Er zullen geen problemen zijn met de installatie. Voer het uit. Ga naar de parameter "Algemene opties" en selecteer de waarde "Geavanceerd". Schakel het selectievakje naast Enable ATT Shared Memory uit.

Stap 4

Als uw besturingssysteem Windows7 is, gaat u naar het "Configuratiescherm". Selecteer "Apparaatbeheer". Ga vervolgens naar het tabblad "Video-adapter" en voer daar alle noodzakelijke ontkoppelingen uit.

Aanbevolen: