Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Uit Te Schakelen?
Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Uit Te Schakelen?
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Van tijd tot tijd moet elke videokaart stofvrij worden gemaakt. Bij langdurig gebruik raken de ventilatorbladen verstopt en begint hij veel lawaai te maken. Ook kan stof leiden tot defecten, en dit zal leiden tot oververhitting van de videokaart en het falen ervan. Zelfs als de videoadapter geen ventilator heeft, blijft er stof op het koellichaam liggen. Vervolgens moet u het loskoppelen van het moederbord en het reinigen.

Hoe de grafische kaart op het moederbord uit te schakelen?
Hoe de grafische kaart op het moederbord uit te schakelen?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

De volgende instructies zijn alleen van toepassing op discrete grafische kaarten. Koppel de stroom naar de computer los en koppel vervolgens de monitor los van de grafische kaartinterface. Als u de systeemeenheid niet naar een andere locatie gaat verplaatsen, hoeft u niets anders los te koppelen. Verwijder de kap van de systeemeenheid. In principe worden de kofferdeksels met twee schroeven vastgezet, maar sommige kunnen ook vergrendelingen hebben.

Stap 2

Op moderne computers wordt een PCI-Express slot gebruikt om videokaarten aan te sluiten. De AGP-poort komt veel minder vaak voor. Kijk in de handleiding van je moederbord met welke videokaart-aansluitpoort het is uitgerust. Zoek de poort op het moederbord. Als er geen instructie is, zoek dan gewoon naar PCI-Express of AGP. Een van deze poorten zal zeker op je moederbord zitten. Het apparaat dat in de poort is geïnstalleerd, is de videokaart.

Stap 3

De videokaart is met een schroef aan de behuizing bevestigd. Ook zijn veel moderne boards uitgerust met extra stroomaansluitingen. Deze bevinden zich aan de achterkant van de videokaart. Als je zo'n kaart hebt, haal dan de stekker uit het stopcontact voordat je deze van het moederbord verwijdert. Draai deze schroef los. Neem nu uw videoadapter en trek hem eenvoudig naar u toe. Er is geen extra inspanning nodig. Het moet gemakkelijk uit de aansluitsleuf kunnen worden verwijderd. De videokaart is nu losgekoppeld van het moederbord.

Stap 4

Om de videoadapter opnieuw te installeren, plaatst u deze in de sleuf en drukt u lichtjes totdat deze op zijn plaats vastklikt. Sluit zo nodig de voeding aan op de videokaart. Schroef het ten slotte op de computerbasis. Sluit het deksel van de systeemeenheid.

Aanbevolen: