Hoe Knoppen Op Een Laptop Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Knoppen Op Een Laptop Schoon Te Maken
Hoe Knoppen Op Een Laptop Schoon Te Maken

Video: Hoe Knoppen Op Een Laptop Schoon Te Maken

Video: Hoe Knoppen Op Een Laptop Schoon Te Maken
Video: Laptop schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw laptop kan schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Een van de meest kwetsbare onderdelen van een laptop is het toetsenbord. Het kan gemakkelijk worden uitgeschakeld door vloeistof te morsen, het te verstoppen met klein vuil of kruimels tijdens het eten. Een grondige periodieke reiniging van het toetsenbord helpt de levensduur van een laptop te verlengen, omdat hierdoor vuil en stof in de interne apparaten terechtkomen. Het is mogelijk om te bepalen dat de laptop serieuzer moet worden schoongemaakt door het oververhitte oppervlak en het verhoogde geluid.

Hoe knoppen op een laptop schoon te maken
Hoe knoppen op een laptop schoon te maken

instructies:

Stap 1

Het toetsenbord kan op veel manieren worden schoongemaakt, maar het is beter om er meerdere te combineren. Begin met schoonmaken met een stofzuiger, maar zuig geen stof en vuil op, maar blaas het er liever uit. Dan wordt alles wat zich op de knoppen, contacten en tussen de knoppen heeft gevestigd, eruit geblazen in plaats van zich te vestigen op de interne apparaten.

Stap 2

Kleine stofzuigers voor het toetsenbord verschenen niet zo lang geleden in de gratis verkoop, maar er moet rekening mee worden gehouden dat hun kracht te zwak is voor een grondige reiniging van de contacten en de rubberen band onder de knoppen.

Stap 3

In gespecialiseerde winkels vind je reinigingsdoekjes en borstels voor laptops. De borstel verwijdert het vuil tussen de toetsen en de servetten maken de knoppen schoon. Deze optie wordt als oppervlakkig beschouwd en moet worden schoongemaakt. Daarom moet het inbrenginstrument om de 2-3 dagen worden schoongemaakt.

Stap 4

Een standaard reinigingsset voor het toetsenbord van een laptop bestaat uit een kleine borstel, reinigingsvloeistof en tissue. Met deze set is een grondige reiniging van het invoerapparaat in het servicecentrum lange tijd niet nodig.

Stap 5

U kunt de sleutels voorzichtig verwijderen met een schroevendraaier, de contacten reinigen. Om dit te doen, koppelt u de laptop los van de voeding, verwijdert u de batterij, verwijdert u de sleutels, liften en films met zachte bewegingen. De liften zijn op vier plaatsen aan de sleutel bevestigd en bij het verwijderen ervan moet ervoor worden gezorgd dat er geen breuk is op de plaatsen waar de twee delen zijn bevestigd. Het ontwerp van het toetsenbord kan anders zijn en de lift wordt niet altijd op dezelfde manier verwijderd, meestal moet de lift naar voren worden verplaatst naar een van de bevestigingen om te ontkoppelen.

Stap 6

Als de knop met de lift is verwijderd, verwijdert u de lift, plaatst u deze terug in het toetsenbord, veegt u het vuil weg en plaatst u pas daarna de sleutel opnieuw. Om dit te doen, bevestigt u de sleutel precies op de plaats waar deze zich bevond, dat wil zeggen niet hoger of lager dan die positie, en begint u hem van onder naar boven te klikken.

Stap 7

Zorg ervoor dat u alle toegankelijke plaatsen met een servet afveegt, inspecteer de geleidende paden. Als er schade wordt gevonden, moeten deze worden gerepareerd, wat beter is om het niet zelf te doen, maar de laptop terug te brengen naar een servicecentrum.

Aanbevolen: