Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Schoon Te Maken
Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Schoon Te Maken

Video: Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Schoon Te Maken

Video: Hoe Het Toetsenbord Op Een Laptop Schoon Te Maken
Video: Laptop schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw laptop kan schoonmaken 2024, April
Anonim

Als er vuil en stofdeeltjes in het toetsenbord van een conventionele desktopcomputer komen, zal na verloop van tijd alleen het toetsenbord zelf defect raken. Hoewel het mogelijk is dat vuil van het toetsenbord van de laptop aan de binnenkant van de laptoptas terechtkomt, kan uw laptop in dit geval snel kapot gaan. Daarom is het erg belangrijk om het toetsenbord van de laptop regelmatig schoon te maken. deze procedure kan de levensduur verlengen.

Hoe het toetsenbord op een laptop schoon te maken
Hoe het toetsenbord op een laptop schoon te maken

Noodzakelijk

  • - speciale zachte servetten voor het schoonmaken van de sleutels;
  • - borstels om stof en vuil tussen de toetsen te verwijderen;
  • - speciale vloeistof voor het reinigen van sleutels;
  • - een speciale set voor een grondigere reiniging.

instructies:

Stap 1

Voordat u met de reinigingsprocedure begint, moet u uitzoeken welke reiniging u nodig heeft - diep of ondiep. Oppervlaktereiniging kan alleen de toetsen en de ruimte ertussen reinigen. Een grondige reiniging kan ook stof van de contacten verwijderen, zodat het zich niet aan de binnenkant van uw laptop kan nestelen. Over het algemeen heeft een laptoptoetsenbord beide typen van deze procedures nodig, maar er is zo'n patroon: hoe vaker u oppervlaktereiniging uitvoert, hoe minder vaak u een grondige reiniging hoeft uit te voeren.

Stap 2

Voor regelmatige desinfectie en oppervlaktereiniging van sleutels kunt u het beste speciale borstels, doekjes en reinigingsvloeistof gebruiken. In dit geval is het belangrijk om voorzichtig en voorzichtig te zijn, zodat er geen vloeistof op de contacten tussen de toetsen druppelt. Als je overdrijft met het schoonmaken van het toetsenbord en de letters op de toetsen zijn gewist, kun je in dit geval speciale stickers voor de toetsen kopen.

Stap 3

Als je geen speciale reinigingsmiddelen hebt, kun je de handige hulpmiddelen gebruiken. Dus in plaats van een servet en borstel, kunt u een schone, zachte doek gebruiken en in plaats van een reinigingsvloeistof kunt u verdunde isopropylalcohol gebruiken. Gebruik in geen geval wodka, aceton, ethylalcohol of andere agressieve stoffen, want ze kunnen niet alleen verf van het toetsenbord van de laptop vegen, maar ook de behuizing smelten.

Stap 4

Soms worden toetsenbordstofzuigers gebruikt voor diepe reiniging, die worden aangedreven door USB. Het vermogen van deze stofzuigers is echter erg laag waardoor de toetsenbordcontacten goed gereinigd kunnen worden. Daarom zal een dergelijke reiniging uiteindelijk oppervlakkig zijn.

Stap 5

Voor een diepe grondige reiniging is het beter om een bus perslucht te gebruiken die er onder sterke druk (blik) uit komt. Hierdoor kan stof dat zich op de contacten heeft afgezet, worden weggeblazen. Koop echter niet een te "krachtig" blikje, om het toetsenbord niet te beschadigen. Deze methode kan indien nodig periodiek worden toegepast.

Stap 6

Als alternatief kunt u het toetsenbord demonteren voor een grondige reiniging. Verwijder hiervoor de sleutels met een schroevendraaier en reinig vervolgens de contacten en elastiekjes met een speciale spons of zachte doek, evenals een speciaal reinigingsmiddel. Al deze manipulaties moeten zo zorgvuldig mogelijk worden gedaan, dus als je niet zeker weet of je alles 100% in zijn oorspronkelijke vorm kunt verzamelen, is het beter om het niet te nemen.

Stap 7

Wanneer u de toetsen uit elkaar haalt, wrik ze voorzichtig los met een kleine schroevendraaier en verwijder ze voorzichtig uit de toetsenbordbehuizing. Het toetsenbord moet voorzichtig worden verwijderd om te voorkomen dat de lintkabel die het met het moederbord verbindt, breekt. Om de sleutels aan het einde van de werkzaamheden goed te bevestigen, kunt u deze vooraf (voordat u met deze schoonmaak begint) op de foto zetten.

Aanbevolen: