Hoe Bepaal Ik Welke Videokaart Ik Heb

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Ik Welke Videokaart Ik Heb
Hoe Bepaal Ik Welke Videokaart Ik Heb

Video: Hoe Bepaal Ik Welke Videokaart Ik Heb

Video: Hoe Bepaal Ik Welke Videokaart Ik Heb
Video: Hoe weet je welke video kaart je hebt? 2024, Mei
Anonim

Wil je een pc-game spelen, maar weet je of een videokaart zal werken? Om geen geld te verspillen aan een gelicentieerde spelschijf, moet u eerst de fabrikant en het model van uw videokaart controleren om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de minimale spelparameters.

Hoe bepaal ik welke videokaart ik heb
Hoe bepaal ik welke videokaart ik heb

instructies:

Stap 1

Het videokaartmodel is ook handig om te weten of je software voor grafische of videobewerking wilt installeren. De temperatuur van de videokaart hangt ook af van het merk en de serie van de fabrikant. Het is heel eenvoudig om te achterhalen welke videokaart in een pc of laptop zit. Het enige wat je nodig hebt is: - in Windows XP: selecteer "Start, en klik in het menu op de snelkoppeling" Uitvoeren.

- in Windows Vista / 7: selecteer "Start, de map Programma's, dan de map" Standaard "zoek daarin de snelkoppeling" Uitvoeren en uitvoeren. In Engelse versies van Windows kan deze snelkoppeling "Uitvoeren" heten.

Stap 2

Er wordt een klein venster voor u geopend om programma's en adressen te starten. Typ het woord "dxdiag" (zonder aanhalingstekens) in het adresveld en klik op "OK". Met deze opdracht wordt het Windows DirectX-diagnoseprogramma uitgevoerd. Het bevat basisinformatie over de apparaten van uw computer. Als er een waarschuwingsbericht op het scherm verschijnt nadat u op "OK" hebt geklikt over de eerste keer dat het diagnoseprogramma wordt uitgevoerd, klikt u op "Ja.

Stap 3

Selecteer het tabblad Weergave in het DirectX-venster dat verschijnt. Aan de linkerkant zie je alle informatie over je videokaart: volledige naam (naam), fabrikant, chiptype (serie en model), geheugengrootte.

Aanbevolen: