Hoe Bepaal Ik Welk Moederbord Ik Heb?

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Ik Welk Moederbord Ik Heb?
Hoe Bepaal Ik Welk Moederbord Ik Heb?

Video: Hoe Bepaal Ik Welk Moederbord Ik Heb?

Video: Hoe Bepaal Ik Welk Moederbord Ik Heb?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Een moederbord is een complexe printplaat waarop alle belangrijke elementen van een personal computer zijn bevestigd: processor, RAM. Daarnaast zijn er extra uitbreidingsmodules op het moederbord geïnstalleerd, zoals: videokaart, geluidskaart, etc. Meestal is kennis van het moederbordmodel vereist om de stuurprogramma's te installeren. De eenvoudigste methode om het model van het moederbord te bepalen, is door de documentatie voor de computer te bestuderen. Maar als het niet bij de hand is, dan kun je het model op verschillende manieren herkennen.

Hoe bepaal ik welk moederbord ik heb?
Hoe bepaal ik welk moederbord ik heb?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een van de zijpanelen van uw computer verwijderen. Nadat je het moederbord hebt gezien, moet je het goed bekijken. Het model en de fabrikant moeten erop staan. Op verschillende modellen moederborden is de locatie van de stickers anders, je ziet de inscripties tussen de processor en RAM, onder het videokaartslot of naast de processor.

De voordelen van deze methode: u hoeft geen extra programma's te installeren, de nauwkeurigheid van de modeldefinitie.

Nadelen: arbeidsintensiteit.

Stap 2

Nadat u de computer hebt aangezet, kunt u het model van het moederbord zien tijdens het opstartproces (meestal op de eerste of tweede screensaver).

Voordelen: lichtheid en precisie.

Nadelen: Soms ondersteunt het moederbord deze functie niet.

Stap 3

Als uw computer een Windows-besturingssysteem heeft, kunt u speciale programma's gebruiken (bijvoorbeeld CPU-Z, Everest, Astra32). Met hun hulp krijgt u de meest nauwkeurige informatie.

Als je Linux hebt geïnstalleerd, kun je het programma Top gebruiken, dat wordt gebruikt als processormanager op je computer.

Voordelen: betrouwbaarheid, gemak.

Nadelen: installatie van extra programma's.

Aanbevolen: