Hoe Bepaal Ik Welke Geluidskaart Ik Heb

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Ik Welke Geluidskaart Ik Heb
Hoe Bepaal Ik Welke Geluidskaart Ik Heb

Video: Hoe Bepaal Ik Welke Geluidskaart Ik Heb

Video: Hoe Bepaal Ik Welke Geluidskaart Ik Heb
Video: Drugslab: Hoe het gemaakt wordt | Drugslab 2024, Mei
Anonim

Je kunt een computer jarenlang gebruiken en niet weten waar hij uit bestaat. Over het algemeen hoeft een gewone gebruiker in de meeste gevallen niet te weten welke processor zich in de computer bevindt of wiens productie het RAM-geheugen is. Maar soms doen zich situaties voor waarin deze informatie noodzakelijk wordt. U moet bijvoorbeeld weten welke geluidskaart in uw computer is geïnstalleerd.

Hoe bepaal ik welke geluidskaart ik heb
Hoe bepaal ik welke geluidskaart ik heb

Noodzakelijk

Computer, geluidskaart, AIDA64 Extreme Edition-programma of internettoegang om het te downloaden, initiële vaardigheden in het installeren van programma's en werken met een computer

instructies:

Stap 1

Als u een compleet pakket documenten voor uw computer heeft, inclusief een gedetailleerde lijst met componenten en instructies voor het moederbord, zal het niet moeilijk zijn om het model van de geïnstalleerde geluidskaart te achterhalen. Het zal worden vermeld in de onderdelenlijst. Of, als het in het moederbord is ingebouwd, zal de instructies zeker aangeven welke geluidskaart erin is geïntegreerd. Deze eenvoudige methode is echter vaak niet beschikbaar. Documenten raken vaak zoek en u moet andere identificatiemethoden gebruiken.

Stap 2

Als er behalve de computer zelf geen informatiebronnen zijn, is het goed. Hij "zal alles zelf vertellen." Download en installeer de hardwaretestsoftware AIDA64 Extreme Edition. Het installatiebestand kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar https://www.aida64.com/downloads, het installatieproces zelf is eenvoudig en vereist geen extra instellingen

Stap 3

Voer het programma uit. Een lijst met hoofdmenu-items wordt weergegeven in het linkerdeel van het werkvenster van het programma. Selecteer "Multimedia". Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Audio PCI / PnP". Rechts in het venster verschijnt een regel met de volledige naam van uw geluidskaart. In de overige items van dit submenu vindt u gedetailleerde informatie over de versie van het stuurprogramma en de audiocodecs die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: