Een Harde Schijf Aansluiten Op Een Dvd-station

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Aansluiten Op Een Dvd-station
Een Harde Schijf Aansluiten Op Een Dvd-station

Video: Een Harde Schijf Aansluiten Op Een Dvd-station

Video: Een Harde Schijf Aansluiten Op Een Dvd-station
Video: Using a Portable CD/DVD Drive in 2019 2024, April
Anonim

Tegenwoordig de meest gebruikte interface voor het aansluiten van opslagapparaten, afgekort als SATA. Dit is een parallelle interface en daarom wordt elk apparaat met een aparte datakabel op het moederbord aangesloten. Maar er zijn nog steeds veel apparaten met een seriële IDE/ATA-interface in gebruik. Met één datatransmissiekabel ("loop") kunnen meerdere van dergelijke aandrijvingen worden aangesloten. Als de optische schijflezer met zo'n lintkabel op het moederbord wordt aangesloten, kan er ook een extra harde schijf op worden aangesloten.

Een harde schijf aansluiten op een dvd-station
Een harde schijf aansluiten op een dvd-station

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. Koppel vervolgens de voedingskabel los en verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid. Als de harde schijf die u wilt aansluiten met een optische schijfkabel al in de computerkast is geïnstalleerd, dan kan het voldoende zijn om slechts één (linker) paneel te verwijderen. Anders moet u absoluut van beide kanten toegang hebben tot de compartimenten in de koffer.

Stap 2

Zorg ervoor dat de IDE-kabel die van het optische station komt, een vrije connector heeft om een ander apparaat aan te sluiten. Als dit lint slechts één dergelijke connector aan elk uiteinde heeft, moet u een andere kopen met drie connectoren.

Stap 3

Stel de jumpers op de optische-schijflezer en de harde-schijfbehuizingen in op de posities Slave en Master. Het is wenselijk (maar niet vereist) dat een harde schijf als primair (Master) apparaat wordt gebruikt. Welke jumperpositie overeenkomt met de Master / Slave-instellingen moet op de behuizingen van beide apparaten worden aangegeven.

Stap 4

Als de harde schijf al in de systeemeenheid is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u door de plaatsing van de derde (middelste) connector op de kabel deze kunt aansluiten op de overeenkomstige connector op de behuizing van de harde schijf. De IDE-kabel heeft een beperkte lengte, dus om de schijven met een enkele lintkabel op het moederbord aan te kunnen sluiten, moet je de handigste compartimenten kiezen en de harde schijf en optische schijf erin verplaatsen. Nadat u dit hebt gedaan, plaatst u de connectoren van de lintkabel in de overeenkomstige sleuven op de apparaatbehuizingen en op het moederbord.

Stap 5

Sluit de netwerkkabel aan, zet de computer aan en ga naar BIOS-instellingen. Als u tegelijkertijd tijdens het testen van aangesloten apparaten een bericht ontvangt waarin staat dat Master en Slave onjuist zijn toegewezen, wijzigt u de polling-volgorde in de BIOS-instellingen. Als de harde schijf eerst wordt gepold, maak dan als er een dergelijk bericht is, eerst de optische schijf, of vice versa. Zorg er vervolgens voor dat de harde schijf en het optische station correct worden gedetecteerd in het BIOS en installeer de zijpanelen van de systeemeenheid opnieuw.

Aanbevolen: