Hoe Het Toetsenbord Schoon Te Maken?

Hoe Het Toetsenbord Schoon Te Maken?
Hoe Het Toetsenbord Schoon Te Maken?

Video: Hoe Het Toetsenbord Schoon Te Maken?

Video: Hoe Het Toetsenbord Schoon Te Maken?
Video: Zo maak je een (mechanisch) toetsenbord gemakkelijk schoon | Tips u0026 Tricks 2024, Mei
Anonim

Om het toetsenbord grondig schoon te maken, is het het beste om het uit elkaar te halen en elk element afzonderlijk schoon te maken. Met deze aanpak wordt het maximale effect bereikt, maar de kleinste fout tijdens montage of demontage zal leiden tot een storing van het toetsenbord. Bovendien is deze methode erg omslachtig en tijdrovend, en daarom niet aan te raden voor frequent gebruik. En voor laptops is het over het algemeen gecontra-indiceerd.

Hoe het toetsenbord schoon te maken?
Hoe het toetsenbord schoon te maken?

Maar deze methode is onmisbaar wanneer drankjes zoals koffie of sap in het toetsenbord komen. Alvorens de toetsen te demonteren en te demonteren, is het raadzaam om een foto van het toetsenbord te maken, om tijdens de montage geen last te hebben van de locatie van de toetsen.

Je kunt het toetsenbord schoonmaken met een stofzuiger. Zo maak je het oppervlak en de ruimte eronder snel schoon van kruimels en stof, maar blijft het aanhangende vuil op de toetsen wel zitten. Bovendien is het mondstuk te groot om het toetsenbord effectief te reinigen en kan het alleen maar pijn doen om te veel stroom te gebruiken.

U kunt een föhn gebruiken. Het kan worden gebruikt om stof en vuil weg te blazen. Maar niet elke föhn is geschikt, maar slechts één die een koude lucht blaasmodus heeft. Overmatige verwarming van het toetsenbord kan ook schadelijk zijn.

Ontsmettingsalcohol kan worden gebruikt om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen. Om dit te doen, veegt u alle vettige en verontreinigde probleemgebieden voorzichtig af met een zachte, in alcohol gedrenkte doek. Houd er rekening mee dat alcohol de letters op de toetsen kan uitwissen, of de stickers kan loslaten door de lijm eronder op te lossen. Daarom hoeft u niet ijverig te zijn om het oppervlak te laten glanzen.

Het is alleen mogelijk om het toetsenbord correct te reinigen door twee methoden te combineren, bijvoorbeeld door te blazen met een föhn en de vuile plekken af te vegen met alcohol. Het is het beste om het toetsenbord niet tot het uiterste te drijven en een regel in te voeren - veeg het toetsenbord eenmaal per maand af met speciale servetten die gedrenkt zijn in een reinigingsoplossing die veilig is voor inscripties.

Er zijn veel voorkomende misvattingen onder kantoormedewerkers over het reinigen van het toetsenbord van vuil met plakband of papieren stickers (gele herinneringsblaadjes). Deze reinigingsmethode leidt tot niets, behalve tot overschrijding van de kantoorbenodigdheden. Er is een moderne en mooie manier om je toetsenbord schoon te maken - met een USB-stofzuiger. Het is gebruikelijk om deze bijzondere gadget cadeau te doen aan werknemers op het werk. Het is nuttig voor de gebruiker en houdt het toetsenbord schoon.

Aanbevolen: