Hoe Het Beeldscherm Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beeldscherm Schoon Te Maken?
Hoe Het Beeldscherm Schoon Te Maken?

Video: Hoe Het Beeldscherm Schoon Te Maken?

Video: Hoe Het Beeldscherm Schoon Te Maken?
Video: TV SCHOONMAKEN | HOE MAAK IK MIJN BEELDSCHERM SCHOON?! | Schoonmaak tip | Clean with me | 2024, April
Anonim

Tijdens het gebruik van de monitor verschijnen er onvermijdelijk allerlei soorten vlekken, bijvoorbeeld vingerafdrukken, vegen van onjuiste reiniging van het scherm, enz. Het schoonmaken van de monitor moet zeer zorgvuldig worden aangepakt, het gebruik van verschillende chemicaliën en ruwe materialen kan leiden tot een groot aantal krassen of zelfs schade aan het scherm.

Hoe het beeldscherm schoon te maken?
Hoe het beeldscherm schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Schakel de monitor uit voordat u de monitor reinigt. Op een uitgestorven scherm is opgehoopt vuil het beste te zien. Bovendien kan het reinigen van de monitor terwijl deze in werking is, het scherm van de monitor beschadigen en bestaat ook de kans op een elektrische schok.

Stap 2

Veeg de monitorbehuizing af met een schone doek en een mild schoonmaakmiddel. Breng de oplossing rechtstreeks op een doek aan, spuit deze niet over de monitor, omdat u het scherm kunt beschadigen. Reinig de achterkant van de monitor en alle moeilijk bereikbare plaatsen zoals bevestigingen, naden en connectoren. De monitorbehuizing is gemaakt van hard plastic, waardoor het schoonmaken lang duurt.

Stap 3

Gebruik zacht, pluisvrij materiaal om het beeldscherm schoon te maken. Microvezelstof is ideaal voor deze doeleinden. Gebruik nooit handdoeken, papieren handdoeken of andere harde materialen. Veeg de monitor heel voorzichtig af, oefen niet te veel druk uit, omdat dit de monitor kan verkleuren.

Stap 4

Als u vloeibare oplossingen gebruikt bij het reinigen van het scherm, zorg er dan voor dat deze niet op aceton of ammoniak zijn gebaseerd. Een speciale oplossing voor deze doeleinden kan in een winkel worden gekocht of door uzelf worden gemaakt, bijvoorbeeld door water en azijn in gelijke verhoudingen te mengen. Breng niet te veel oplossing aan op de doek, de doek moet licht vochtig zijn.

Stap 5

Als er hardnekkige vlekken op het beeldscherm zitten, besteed dan meer tijd aan het overeenkomstige deel van het scherm. Om dergelijke vlekken te verwijderen, is het noodzakelijk om methodisch cirkelvormige bewegingen te maken zonder te hard op het oppervlak te drukken. Het kan een paar minuten duren, maar dit is de enige manier om van de vlek af te komen zonder het scherm zelf te beschadigen. Veeg het scherm na het verwijderen van de vlek af met een schone, droge doek.

Stap 6

Wanneer u klaar bent met het reinigen van de monitor, laat u deze volledig drogen. Zet hem niet aan als er vochtige plekken op zitten, dit voorkomt kortsluiting en voorkomt elektrische schokken.

Aanbevolen: