Hoe Knoppen Op Een Muis Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Knoppen Op Een Muis Te Veranderen
Hoe Knoppen Op Een Muis Te Veranderen

Video: Hoe Knoppen Op Een Muis Te Veranderen

Video: Hoe Knoppen Op Een Muis Te Veranderen
Video: hoe kan je je muis veranderen easy en snel 2024, Mei
Anonim

Een muis is een apparaat waarmee de gebruiker kan communiceren met objecten op de computer: open ze, verplaats ze, verander ze, verwijder ze. Elke muisknop heeft een ander doel. Standaard wordt de linkerknop beschouwd als de hoofdknop - deze opent mappen, start programma's, selecteert objecten. De rechterknop is een hulpknop en wordt gebruikt om taken snel uit te voeren. Deze parameters kunnen worden gewijzigd.

Hoe knoppen op een muis te veranderen
Hoe knoppen op een muis te veranderen

instructies:

Stap 1

Roep het muiseigenschappenvenster op om de knoppen op de muis te wijzigen. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Als de link naar het "Configuratiescherm" niet wordt weergegeven in het menu "Start", klik dan met de rechtermuisknop in een lege ruimte op de taakbalk (onder aan het scherm) en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu - het dialoogvenster "Eigenschappen van de taakbalk en het menu Start" wordt geopend …

Stap 2

Ga naar het tabblad "Menu Start" in het venster dat wordt geopend. Klik in het veld "Menu Start" op de knop "Aanpassen". Ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het nieuwe venster en zoek in het gedeelte "Startmenu-items" de regel "Configuratiescherm". Plaats een markering in het veld tegenover het opschrift "Weergeven als een link", klik op de knop OK. Klik in het eigenschappenvenster op de knop "Toepassen" en sluit het venster met de knop OK of het X-pictogram.

Stap 3

Open het Configuratiescherm, ga naar de categorie Printers en andere hardware en klik op het muispictogram. Als het paneel een klassieke uitstraling heeft, selecteer dan direct het gewenste icoon. Het dialoogvenster "Eigenschappen: muis" wordt weergegeven. Ga in dit venster naar het tabblad "Muisknoppen". Zet in de groep "Toetsconfiguratie" een markering in het veld "Toetstoewijzing wijzigen".

Stap 4

De nieuwe instellingen worden onmiddellijk van kracht. Voer alle volgende acties uit met de rechtermuisknop en gebruik de linkermuisknop als hulpknop. Druk met de rechtermuisknop op de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK te klikken of door op het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Als u in de toekomst de knoptoewijzing opnieuw wilt wijzigen, opent u het venster "Eigenschappen: muis" zoals beschreven in de derde stap en verwijdert u eenvoudig de markering uit het gemarkeerde veld. Bevestig de nieuwe parameters door op de knop "Toepassen" te klikken, sluit het venster.

Aanbevolen: