Hoe CPU-overklokken Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe CPU-overklokken Te Verwijderen
Hoe CPU-overklokken Te Verwijderen

Video: Hoe CPU-overklokken Te Verwijderen

Video: Hoe CPU-overklokken Te Verwijderen
Video: Can You Overclock a LOCKED CPU? 2024, April
Anonim

Het overklokken van de centrale processor van een personal computer kan de prestaties van dit apparaat aanzienlijk verhogen. Helaas verhoogt een dergelijke procedure soms de belasting van de CPU, wat kan leiden tot schade aan de CPU.

Hoe CPU-overklokken te verwijderen
Hoe CPU-overklokken te verwijderen

Noodzakelijk

  • - BIOS-toegang;
  • - CPU-kern;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende basistechnieken om overklokken uit te schakelen voor de centrale processor en andere elementen. Open het BIOS-menu door op de gewenste toets te drukken nadat u de computer hebt aangezet.

Stap 2

Markeer BIOS-standaard instellen of Standaardinstellingen gebruiken. Druk op de Enter-toets. Nadat een nieuw venster is verschenen, drukt u op de toets Y. Dit bevestigt de toepassing van de oorspronkelijke parameters van de computerelementen.

Stap 3

Het nadeel van deze methode is dat je overklokken voor alle andere apparaten uitschakelt. Als u alleen de parameters van de CPU-bewerking hoeft te wijzigen, opent u het menu Geavanceerde instellingen of CPU-instellingen.

Stap 4

Selecteer het menu dat de parameters van de CPU-bewerking weergeeft. Ga naar Overklokopties en schakel Auto of Standaard in.

Stap 5

Als u het opgegeven overklokschema niet hebt gebruikt, maar de benodigde parameters zelf hebt aangepast, wijzigt u de busfrequentie en vermenigvuldigingswaarden door de originele waarden te kiezen.

Stap 6

Bij sommige modellen mobiele computers is het niet mogelijk om de instellingen voor de werking van het apparaat te wijzigen via het BIOS-menu. Als u een soortgelijk probleem tegenkomt, installeer dan een programma waarmee u de CPU kunt beheren terwijl u op Windows draait. Een voorbeeld van zo'n hulpprogramma is CPU Core.

Stap 7

Voer dit programma uit en stel de standaardwaarden in voor de vermenigvuldiger en busfrequentie. Verlaag de spanning die op de processor wordt toegepast.

Stap 8

Als onjuiste overklokinstellingen ertoe hebben geleid dat de computer gewoon niet opstart, moet u een mechanische reset uitvoeren. Zet uw pc uit en koppel de kabel los van de voeding.

Stap 9

Demonteer de computerbehuizing en verkrijg zo toegang tot het moederbord. Verwijder de BIOS-batterij uit de sleuf. Sluit de contacten en plaats de batterij terug in de oorspronkelijke positie. Met deze procedure worden de BIOS-menu-instellingen volledig gereset.

Aanbevolen: