Hoe Maak Je Anderhalve Spatiëring In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Anderhalve Spatiëring In Word
Hoe Maak Je Anderhalve Spatiëring In Word

Video: Hoe Maak Je Anderhalve Spatiëring In Word

Video: Hoe Maak Je Anderhalve Spatiëring In Word
Video: How to Adjust Line Spacing in Microsoft Word 2024, Mei
Anonim

In een Microsoft Office Word-document kunt u verschillende stijlen en effecten toepassen op tekst, een lettertype kiezen, hoe het op de pagina wordt geplaatst en de afstand tussen regels en letters. Om anderhalve (enkele, dubbele of strikt gespecificeerde) spatiëring in Word te maken, moet u de gereedschappen van de editor gebruiken.

Hoe maak je anderhalve spatiëring in Word
Hoe maak je anderhalve spatiëring in Word

instructies:

Stap 1

De verticale afstand tussen twee regels in de tekst wordt regelafstand of regelafstand genoemd. De standaardwaarde is Single in Microsoft Office Word-documenten. Afhankelijk van de geselecteerde tekststijl kan een enkele regelafstand worden gebruikt tussen regels van dezelfde alinea en anderhalve of dubbele afstand tussen twee verschillende alinea's. Al deze parameters zijn configureerbaar.

Stap 2

Om de vereiste afstand tussen regels in de tekst in te stellen, moet u het dialoogvenster "Alinea" oproepen. Dit kan op verschillende manieren. Open het tabblad "Home", selecteer de tekst (of een stuk tekst) waarin u de afstand wilt wijzigen. Klik in het gedeelte "Alinea" op de pijlknop (in de rechterbenedenhoek van het paneel "Alinea"). Een andere manier: selecteer de tekst en klik er met de rechtermuisknop op, selecteer in het contextmenu ook "Alinea".

Stap 3

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Inspringingen en afstand". Selecteer in de groep "Spatiëring" en de sectie "Regelafstand" de waarde die u nodig hebt met behulp van de vervolgkeuzelijst: enkel, 1, 5 regels, dubbel, exact of een vermenigvuldiger. Als u een van de laatste twee waarden hebt geselecteerd, specificeert u in het veld rechts de grootte van het interval in punten of een numerieke waarde voor de vermenigvuldiger. Klik op de knop OK om de geselecteerde instellingen toe te passen op de geselecteerde tekst (een stuk tekst).

Stap 4

Er worden verschillende conventies gebruikt voor letterafstand. Het interval kan regelmatig, ontladen en dicht zijn. Als u de afstand tussen letters in een woord wilt wijzigen, opent u het dialoogvenster "Lettertype". U kunt het openen vanuit het tabblad "Start" in het gedeelte "Lettertype" door op de pijlknop te klikken. Het venster wordt ook geopend via de rechtermuisknop wanneer u kiest uit het vervolgkeuzemenu-item "Lettertype".

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Interval", gebruik in de gelijknamige groep de vervolgkeuzelijst om de gewenste waarde in te stellen en klik op de knop OK. Het interval moet worden ingesteld na het selecteren van de tekst. Als u nog niet bent begonnen met typen, plaatst u de cursor aan het begin van de eerste regel van het document, past u alle benodigde parameters aan en begint u te typen zonder de cursor één positie te verplaatsen.

Aanbevolen: