Hoe Maak Je Automatische Inhoud In Een Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Automatische Inhoud In Een Word
Hoe Maak Je Automatische Inhoud In Een Word

Video: Hoe Maak Je Automatische Inhoud In Een Word

Video: Automatische inhoudsopgave maken in Word 2019 2022, December
Anonim

Als je ooit tekst voor een scriptie of je eigen boek in MS Word hebt getypt, dan weet je hoe lastig het is om constant de inhoud te veranderen als de hoeveelheid materiaal constant binnenkomt. Koppen en paginering schuiven gewoon naar buiten. Een zeer onaangenaam gegeven, zeker als het werk in korte tijd gedaan moet worden. Om uw inspanningen te concentreren op het schrijven van uw werk in plaats van het bijhouden van de inhoud, moet u de functie voor automatische inhoud in uw teksteditor inschakelen.

Hoe maak je automatische inhoud in een Word
Hoe maak je automatische inhoud in een Word

Het is nodig

Microsoft Office Word 2007-software

instructies:

Stap 1

Met automatische inhoud in MS Word 2007 kunt u deze één keer configureren, waarna de items in deze lijst automatisch worden gewijzigd. Laten we de werking van die functie onderzoeken met een eenvoudig voorbeeld. Open de editor en maak er een nieuw document in, het wordt standaard gemaakt wanneer het programma start, als dit niet is gebeurd, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + N. Typ meerdere regels op het toetsenbord op verschillende pagina's, u kunt typen tekst willekeurig. Vergeet niet om de punten van uw werk te scheiden met kleine kopjes: sectie en subsectie.

Stap 2

Markeer de titels van uw secties (# 1, # 2, enz.) en geef ze vorm, bijvoorbeeld "Kop 1". U kunt een stijl instellen op het tabblad "Home" door "Stijlen" te selecteren.

Stap 3

Selecteer de titels van uw subsecties (# 1.1, # 1.2, enz.) en geef ze de stijl "Heading 2". De namen van de stijlen die hier worden vermeld, zijn als voorbeeld, u kunt alle stijlen gebruiken die met elkaar worden gecombineerd.

Stap 4

Nu je alle secties en subsecties hebt opgemaakt, moet je de optie "Automatische inhoud" inschakelen. Afhankelijk van de vertaling van het Microsoft Office-pakket kan de naam van deze functie verschillen. Ga naar het tabblad Koppelingen en klik vervolgens op de knop Inhoudsopgave. Selecteer een type "Automatische inhoudsopgave (inhoudsopgave)".

Stap 5

Als resultaat van de ondernomen acties ontvangt u een kant-en-klare inhoudsopgave, die automatisch verandert naarmate het document wordt gevuld met informatie. Om de inhoud in de automatische vervangingsmodus te forceren, klikt u met de rechtermuisknop op het inhoudsitem en selecteert u "Bijwerken".

Populair per onderwerp