Hoe Maak Je Spiekbriefjes In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Spiekbriefjes In Word
Hoe Maak Je Spiekbriefjes In Word

Video: Hoe Maak Je Spiekbriefjes In Word

Video: Schoolhacks | Tips voor bij het spieken 2022, December
Anonim

Een spiekbriefje is een klein stukje papier met tips. Tegenwoordig is het niet meer nodig om spiekbriefjes met de hand te schrijven, alles kan in een tekstverwerker Microsoft Office Word. Het belangrijkste is om te weten welke tools je moet gebruiken.

Hoe maak je spiekbriefjes in Word
Hoe maak je spiekbriefjes in Word

instructies:

Stap 1

Aangezien elke vrije ruimte in het spiekbriefje overbodig is bij het openen van een Word-document, is het eerste wat u moet doen de grootte van de marges aanpassen. Ga hiervoor naar het tabblad Pagina-indeling en klik op de pijlknop onder de miniatuur Velden in het gedeelte Pagina-instelling. Selecteer Aangepaste velden in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Voer op het tabblad "Velden" in de groep met dezelfde naam waarden in die iets meer dan "0" zijn (bijvoorbeeld 0, 4). Vermijd de null-waarde, anders kan een deel van de tekst buiten het afdrukgebied vallen. Klik op de knop OK om de wijzigingen op te slaan.

Stap 3

Dan kun je het op verschillende manieren doen: ofwel elk spiekbriefje in een aparte cel van de tabel rangschikken, of het blad in kolommen verdelen. Ga naar het tabblad Invoegen om een ​​tabel te tekenen. Klik in het gedeelte "Tabellen" op de pijlknop onder de miniatuur "Tabel". Gebruik de lay-out om het vereiste aantal kolommen en rijen aan te duiden, of maak uw eigen tabel door op het item "Tabel tekenen" te klikken.

Stap 4

Als het voor u handiger is om met tekst in kolommen te werken, opent u het tabblad "Pagina-indeling". Vouw in het gedeelte "Pagina-instelling" het contextmenu van de tool "Kolommen" uit en geef het aantal kolommen op dat u per blad nodig hebt. U kunt ook het item "Andere kolommen" selecteren, er wordt een nieuw dialoogvenster geopend waarin u het aantal kolommen kunt instellen en de afstand ertussen kunt aanpassen.

Stap 5

Voer de gewenste tekst in en wijzig het formaat. Om de lettergrootte te verkleinen, selecteert u het gewenste stuk tekst, opent u het tabblad "Home", in het gedeelte "Lettertype", gebruikt u de vervolgkeuzelijst in het veld "Lettergrootte" om de gewenste waarde in te stellen. Experimenteer met verschillende waarden. Het lettertype moet klein zijn, maar tegelijkertijd gemakkelijk te lezen.

Stap 6

Corrigeer de tekst die is verschoven na het bewerken van het document en stuur het om af te drukken. U kunt ook op een andere manier een spiekbriefje maken: stel de gewenste afdrukparameters in zonder de lettergrootte te wijzigen en zonder de pagina in kolommen te verdelen.

Stap 7

Selecteer in het menu Bestand de optie Afdrukken. Er wordt een dialoogvenster geopend. Vouw in de groep Schaal het menu Pagina's per vel uit en selecteer het gewenste aantal - 2, 4, 6, 8 of 16. Verzend uw document om af te drukken.

Populair per onderwerp