Waar Is Synchronisatie Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is Synchronisatie Voor?
Waar Is Synchronisatie Voor?

Video: Waar Is Synchronisatie Voor?

Video: Waar Is Synchronisatie Voor?
Video: Стивен Строгатц о синхронности 2024, April
Anonim

Apparaten met elkaar synchroniseren opent nieuwe hoogten voor bedrijven en gemeenschappen. Het is een betrouwbare en gemakkelijke manier om informatie uit te wisselen en op te slaan. De mogelijkheid om apparaten - die van uzelf en die van anderen - te synchroniseren, kan een nieuw concurrentievoordeel worden.

Waar is synchronisatie voor?
Waar is synchronisatie voor?

Synchronisatiegeschiedenis

Synchronisatie tussen programma's werd voor het eerst gedemonstreerd in 1985, in het CERN Science Center (Zwitserland). Twee parallel lopende programma's voerden wiskundige berekeningen uit en wisselden informatie uit. Zelfs toen was het duidelijk dat synchronisatie nog steeds een rol zou spelen in de ontwikkeling van wetenschap en technologie.

Toen begon synchronisatie te worden gebruikt voor militaire doeleinden, om een groep jachtvliegtuigen te coördineren. Het synchronisatiesysteem van elk vliegtuig stuurde signalen (de coördinaten) naar de satelliet en ontving in ruil daarvoor de locatie van alle vliegtuigen in de groep.

In 1996 stelde Motorola voor het eerst een mechanisme voor om mobiele apparaten te synchroniseren.

Synchronisatie van mobiele apparaten

Het synchroniseren van contacten was essentieel voor zakenmensen, leidinggevenden. De telefoon kan kapot gaan, hij kan worden gestolen - dit alles kan leiden tot het verlies van belangrijke verbindingen. Om contacten te synchroniseren, zijn er zowel tools van telefoonfabrikanten en mobiele operators als diensten van derden. Een van de meest populaire is Sinchronet. Hiermee kunt u notebooks op de meeste mobiele systemen koppelen. Naast het ondersteunen van Android- en iOS-besturingssystemen, werkt Sinchronet ook als een java-applicatie.

Apple bood eerst aan om Apple-apparaten, waaronder mobiele iPhones en iPads, te synchroniseren via zijn eigen cloudservice iCloud.

Cloud diensten

Synchronisatie is de ruggengraat van cloudservices. Het idee van services is eenvoudig: uw bestanden worden opgeslagen op een externe server, de "cloud". U kunt ze openen vanaf verschillende apparaten, u kunt bestanden bewerken en maken vanaf gesynchroniseerde apparaten en ze vanaf elk apparaat bekijken. Zodra je op een van de apparaten wijzigingen aanbrengt in het bestand, start de synchronisatie en heb je op alle apparaten toegang tot het bestand.

Een van de eerste clouddiensten was DropBox, dat gratis een eerste account aanbiedt. Momenteel zijn er tientallen moderne cloudservices, waaronder Amazon. Box, Yandex. Disk, Google. Drive.

Synchronisatie en zaken

Synchronisatiesoftware kan een concurrentievoordeel zijn in zakelijke gebieden waar de snelheid van het ophalen van informatie van cruciaal belang is. Handelen in aandelen en effecten hangt af van de hoofdregel van prijs: de prijs van een grondstof moet overal ter wereld hetzelfde zijn (inclusief logistiek en belastingen). De kosten van een vat olie in Tokio en New York zouden hetzelfde moeten zijn. Synchronisatie zorgt ervoor dat de prijzen overal ter wereld gelijk zijn. Niet alleen de prijzen zelf zijn belangrijk, maar ook hun schommelingen. De aandelenmarkt gebruikt de nieuwste computers en programma's, want er staan miljoenen en miljarden dollars op het spel. Feit is dat aandelenspeculanten helpen om de efficiëntie van de markt te vergroten door de juiste prijzen voor aandelen te bepalen. Synchronisatieprogramma's helpen hen in dit moeilijke proces.

Aanbevolen: