Verticale Synchronisatie Op Een Videokaart Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Verticale Synchronisatie Op Een Videokaart Uitschakelen
Verticale Synchronisatie Op Een Videokaart Uitschakelen

Video: Verticale Synchronisatie Op Een Videokaart Uitschakelen

Video: Verticale Synchronisatie Op Een Videokaart Uitschakelen
Video: Как включить/выключить Вертикальную Синхронизацию на NVIDIA? (Вертикальный Синхроимпульс) 2024, April
Anonim

Verticale synchronisatie is een speciaal mechanisme om scheuren in videogames te voorkomen. Deze parameter koppelt de verversingssnelheid van de afbeelding in het spel aan de frequentie van de monitor, zodat ze synchroon werken. Als de camera dan in het spel beweegt, zijn er geen artefacten en geen verdeling van de afbeelding in verschillende delen. Maar verticale synchronisatie kan de snelheid van het spel beperken. Dit gebeurt zelden, maar het gebeurt wel.

Verticale synchronisatie op een videokaart uitschakelen
Verticale synchronisatie op een videokaart uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om deze parameter te corrigeren, opent u het menu van uw spel, zoekt u het menu "Opties" of "Opties", in het subitem "Video" zoek naar het item "Verticale synchronisatie". Als het menu in het Engels is en de opties tekstueel zijn, zoek dan naar de positie van de schakelaar Uitgeschakeld of Uitgeschakeld. Klik vervolgens op de knop Toepassen of Toepassen om deze parameter op te slaan. Wijzigingen worden van kracht nadat het spel opnieuw is opgestart.

Stap 2

Een ander geval is als er geen dergelijke parameter in de toepassing is. Vervolgens moet u de synchronisatie configureren via het stuurprogramma van de videokaart. De instelling is anders voor videokaarten gemaakt door AMD Radeon of nVidia Geforce.

Stap 3

Als uw grafische kaart van de Geforce-familie is, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u het menu-item "nVidia Control Panel". Een andere optie is om het configuratiescherm te openen vanuit het menu Start, er zal een startpictogram met dezelfde naam zijn. Als u het gewenste pictogram niet vindt in het configuratiescherm of in het bureaubladmenu, kijk dan in de buurt van de klok in de rechterhoek van het scherm. Er zal een groen nVidia-pictogram zijn dat op een oog lijkt - dubbelklik erop. Als gevolg hiervan wordt het instellingenmenu van de videokaart geopend.

Stap 4

Het venster van het bedieningspaneel van de bestuurder bestaat uit twee delen, het linkerdeel bevat de categorieën van acties en het rechterdeel bevat de opties en informatie. Selecteer de onderste regel "Beheer 3D-parameters" aan de linkerkant. Rechts in het venster, op het tabblad "Globale parameters", vindt u de optie "Verticale synchronisatiepuls" helemaal bovenaan de lijst. Integendeel, de huidige instelling wordt aangegeven: "Inschakelen", "Uitschakelen" of "Toepassingsinstellingen". Selecteer de optie "Uitschakelen" in de vervolgkeuzelijst en bevestig uw keuze door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 5

Voor eigenaren van AMD Radeon-videokaarten wordt het stuurprogramma geconfigureerd via een speciale Catalyst-toepassing. Om het te starten, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Catalyst Control Center. U kunt ook het configuratiescherm van uw computer openen en naar het pictogram met dezelfde naam zoeken. De derde manier - in het systeemgebied van het scherm bij de klok, in de rechter benedenhoek, zoek naar het rode ronde symbool en dubbelklik erop. Het resultaat van al deze acties is hetzelfde - het controlecentrum voor de instellingen van uw videokaart wordt geopend.

Stap 6

Het principe is hetzelfde als in het nVidia-configuratiescherm: aan de linkerkant van het venster staan categorieën met instellingen en aan de rechterkant zijn er gedetailleerde instellingen en tips daarvoor. Selecteer Games of Gaming in de linkerkolom en vervolgens het submenu 3D Application Settings. Aan de rechterkant verschijnen items voor het instellen van verschillende parameters van de videokaart. Scroll naar beneden op de pagina en vind het bijschrift "Wacht op verticale update", en daaronder staat een schuifregelaar met vier vinkjes. Verplaats deze schuifregelaar naar de uiterst linkse positie, hieronder staat het opschrift "Always off". Klik op de knop "Toepassen" in de rechterbenedenhoek van het venster om de wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: