Het Volume Op Uw Computer Aanpassen

Inhoudsopgave:

Het Volume Op Uw Computer Aanpassen
Het Volume Op Uw Computer Aanpassen

Video: Het Volume Op Uw Computer Aanpassen

Video: Het Volume Op Uw Computer Aanpassen
Video: Het volume aanpassen microfoon [Windows 10] 2024, Mei
Anonim

Met elk besturingssysteem kunt u geluidsinstellingen maken met behulp van systeemmogelijkheden. U kunt het algehele geluidsvolume aanpassen of het volume afzonderlijk aanpassen voor geluidseffecten, internetbrowser of systeemgeluiden. Kies in het algemeen de meest geschikte soundtrack voor het werken op een computer.

Het volume op uw computer aanpassen
Het volume op uw computer aanpassen

Noodzakelijk

een computer met een Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Besteed aandacht aan de taakbalk onderaan het bureaublad van het besturingssysteem, waar rechts een luidsprekerpictogram staat. Klik met de linkermuisknop op dit icoon, waarna een strook met een schuifregelaar verschijnt. Verplaats de schuifregelaar en pas het algehele volume van de computer aan uw behoeften aan.

Stap 2

Onderaan de schuifregelaar staat de regel "Mixer". Klik erop met de linkermuisknop. Er verschijnt een menu waarin u het niveau van de systeemgeluiden en de internetbrowser kunt aanpassen. Stel met de schuifregelaar het gewenste geluidsniveau in in het gedeelte "Systeemgeluiden" en vervolgens op dezelfde manier in het gedeelte Internetbrowser.

Stap 3

Als u IP-telefonie gebruikt en er is een telefoon op uw computer aangesloten, dan kunt u het volumeschema van de computergeluiden aanpassen, die automatisch werken op het moment dat u telefoneert. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer "Personalisatie" in het menu dat verschijnt. Onder aan het venster dat verschijnt, staat een parameter Geluiden. Klik erop met de linkermuisknop. Selecteer vervolgens op de bovenste werkbalk het tabblad "Communicatie".

Stap 4

Er verschijnt een venster waarin u het volume van geluiden tijdens een gesprek kunt aanpassen. Selecteer hoeveel u het volume van geluiden wilt verlagen wanneer een telefoongesprek wordt ontvangen of gedaan. U kunt het selectievakje "Alle andere geluiden uitschakelen" aanvinken. Zo hoort u tijdens een telefoongesprek alleen de stem van de gesprekspartner.

Stap 5

Selecteer nu het tabblad Geluiden. Er verschijnt een venster waarin u verschillende geluidssysteemeffecten kunt instellen, extra geluidscomponenten kunt toevoegen aan verschillende situaties (bijvoorbeeld melding van de aankomst van een e-mail). Of schakel geluidsmeldingen helemaal uit. Wanneer u klaar bent met het aanpassen van geluidsschema's en volumeniveaus, klikt u op Toepassen en vervolgens op OK.

Aanbevolen: