Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Grafische Kaart Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

De meeste moederborden die in moderne personal computers worden gebruikt, hebben ingebouwde microchips die zijn ontworpen om een afbeelding op een beeldscherm te vormen. Daarom is een videokaart, zoals tien jaar geleden, geen verplicht onderdeel van computerhardware. Veel van de nieuwste softwareproducten (voornamelijk games) stellen echter zulke hoge eisen aan het beeld dat de ingebouwde grafische adapter deze niet aankan. Daarom is een zelfstandige GPU met een ondersteunende chipset en koelsysteem nog steeds aanwezig in de meeste thuis- en professionele computers.

Hoe de grafische kaart op het moederbord aan te sluiten?
Hoe de grafische kaart op het moederbord aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Schakel het besturingssysteem uit, schakel de computer uit en haal de stekker uit het stopcontact. De aansluiting van de videokaart gebeurt niet via externe connectoren op de computerpanelen, maar vereist bepaalde manipulaties met het moederbord en de "internals" van de systeemeenheid. Het loskoppelen van de netwerkkabel is daarom een belangrijke veiligheidsvoorwaarde voor degene die installeert, zowel het moederbord als de videokaart.

Stap 2

Verwijder het linker zijpaneel van de systeemeenheid. Meestal houdt dit in dat u de twee schroeven losdraait waarmee het aan het achterpaneel is bevestigd en het vervolgens terugschuift.

Stap 3

Zoek naar de sleuf op het moederbord die overeenkomt met de connector van uw grafische kaart. De meeste moderne grafische processors gebruiken de PCI-E-bus, waarvan de connector op het moederbord een strip is, ongeveer 8,5 cm lang, verdeeld in twee secties en aan één uiteinde een plastic vergrendeling heeft. Er zijn meestal meerdere van dergelijke slots - kies de meest gunstig gelegen slot op basis van de hoogte van uw videokaartmodel en de uitbreidingskaarten die al op het moederbord zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Maak de opening in de achterwand van de systeemeenheid vrij, die zich tegenover de moederbordsleuf bevindt die u in de vorige stap hebt geselecteerd. Afhankelijk van het model van de systeemeenheid moet u hiervoor ofwel een paar schroeven losdraaien op de staaf die de metalen afdekplaat van deze opening vasthoudt, ofwel deze afdekplaat afbreken. In de vrijgekomen ruimte wordt het achterpaneel van de videokaart geplaatst met de invoer- en uitvoerslots eraan bevestigd.

Stap 5

Steek de connector van de videokaart in de sleuf op het moederbord. Deze connector is ongebalanceerd, dus er is maar één manier om hem te installeren - het zal moeilijk zijn om een fout te maken. Vergeet niet om het plastic lipje op de moederbordsleuf terug te trekken voordat u deze plaatst.

Stap 6

Bevestig het achterpaneel van de videokaart aan de behuizing - afhankelijk van het model van de systeemeenheid gebeurt dit ofwel met één schroef, of door de eerder verwijderde beugel te vervangen.

Stap 7

Installeer het zijpaneel van de behuizing opnieuw, sluit de netwerkkabel aan, zet de computer aan en ga verder met de volgende fase van de installatie - het installeren van de software voor de nieuwe videokaart.

Aanbevolen: