Een Gameconsole Verbinden Met Internet

Inhoudsopgave:

Een Gameconsole Verbinden Met Internet
Een Gameconsole Verbinden Met Internet

Video: Een Gameconsole Verbinden Met Internet

Video: Een Gameconsole Verbinden Met Internet
Video: Verbinden met internet: hotspot met mobiele telefoon of tablet 2024, Mei
Anonim

De gameconsoles van vandaag zijn meer geworden dan alleen een manier om games te lanceren. Via de consoles is het nu mogelijk geworden om toegang te krijgen tot internet, verschillende games te downloaden zonder je huis te verlaten en online gamemodi te gebruiken. Om dit te doen, moet u het netwerk configureren in de apparaatopties.

Een gameconsole verbinden met internet
Een gameconsole verbinden met internet

Noodzakelijk

Playstation 3 of Xbox 360 gameconsole

instructies:

Stap 1

Om de PS3 met een kabel aan te sluiten, moet je de stekker van de kabelconnector in de bijbehorende poort steken. Start de console en wacht tot deze is geladen, sluit vervolgens de joysticks aan en ga naar "Instellingen" - "Netwerkinstellingen" - "Internetverbinding". Klik in de lijst met opties die verschijnt op "Inschakelen".

Stap 2

Scroll met de pijltjes op de joystick door het menu naar de regel "Verbindingsinstellingen" en druk op de toets X. Bevestig uw keuze door op "Ja" te drukken in het menu dat verschijnt. Geef in het veld "Configuratiemethode" "Eenvoudig" op. Selecteer in het menu "Verbindingstype" de optie "Bedraad". Als u verbinding wilt maken met een Wi-Fi-netwerk, selecteert u "Draadloos". Selecteer in de lijst die verschijnt uw netwerk en voer het wachtwoord in om verbinding te maken.

Stap 3

Ga naar het gedeelte "Adresinstellingen" en klik op "Eenvoudig". Geef in de lijst met voorgestelde parameters de instellingen voor uw netwerk op die door uw ISP zijn verstrekt. Sla vervolgens uw wijzigingen op door op de X-knop te klikken.

Stap 4

Begin met het controleren van de verbinding, waarna de settopbox wordt verbonden met internet. Als dit niet gebeurt, controleer dan de opgegeven instellingen opnieuw. De internetconfiguratie op Playstation 3 is voltooid.

Stap 5

Om de Xbox 360 met het netwerk te verbinden, moet u ook het bijbehorende menu-item oproepen. Om de verbinding tot stand te brengen, sluit u de kabel aan op de settopbox, start u deze en selecteert u het gedeelte "Instellingen" - "Systeeminstellingen". Klik in de lijst die verschijnt op "Netwerkinstellingen" - "Bedraad netwerk". In dezelfde sectie kunt u uw draadloze netwerk specificeren door de juiste naam van de adapter te selecteren en het wachtwoord voor toegang in te voeren.

Stap 6

Als u verbinding maakt met een kabel, klikt u op "Netwerk configureren". Voer uw verbindingsparameters in die door uw internetprovider zijn verstrekt. Klik na het voltooien van de instellingen op "Opslaan" en probeer verbinding te maken. Als de instellingen zijn gelukt, ziet u een bijbehorende melding op het scherm. Als de verbinding mislukt, controleert u de opgegeven gegevens opnieuw. De internetconfiguratie op Xbox is nu voltooid.

Aanbevolen: