Een Ubuntu-stick Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Ubuntu-stick Formatteren Format
Een Ubuntu-stick Formatteren Format

Video: Een Ubuntu-stick Formatteren Format

Video: Een Ubuntu-stick Formatteren Format
Video: Как отформатировать флешку в ubuntu 20.04 2024, Mei
Anonim

Iemand die onlangs is overgestapt op Linux, weet in het begin vaak niet hoe hij zelfs de eenvoudigste handelingen moet uitvoeren. Een van deze bewerkingen is het formatteren van flashdrives en geheugenkaarten. Om dit te doen, moet u de opdrachtregel gebruiken.

Een Ubuntu-stick formatteren format
Een Ubuntu-stick formatteren format

instructies:

Stap 1

Voordat u verbinding maakt met een computer, moet u de USB-flashdrive in de schrijfresolutiemodus zetten. Een dergelijke vertaling wordt uitgevoerd door een miniatuurschakelaar op zijn lichaam. Als zo'n schakelaar niet aanwezig is, staat de omvormer altijd in deze modus.

Dezelfde schakelaars zijn soms te vinden op SD-kaarten, maar ook op adapters voor het installeren van Mini SD- en Micro SD-kaarten in kaartlezers.

Stap 2

Door een USB-stick aan te sluiten of een kaart in een kaartlezer te installeren, hoeft u niet meteen te beginnen met formatteren. Zorg ervoor dat u alle gegevens ervan overzet naar de harde schijf van uw computer. Als het bestandssysteem beschadigd is en het formatteren juist om deze reden wordt gedaan, haal dan in ieder geval die bestanden tevoorschijn die zich hiervoor lenen.

Stap 3

Als er zeer belangrijke gegevens zijn opgeslagen, maar deze niet volledig zijn verwijderd, neem dan contact op met een gegevensherstelspecialist voordat u gaat formatteren. Misschien kan hij nog wat bestanden uit de media halen.

Stap 4

Nadat de gegevensextractie is voltooid, ontkoppelt u de flashdrive of kaart met de opdracht umount. Zonder dit zal het formatteren niet starten. Maar koppel de media niet los met het elect-commando - daarna reageert het niet meer op oproepen tot de volgende herverbinding.

Stap 5

Gewoonlijk wordt aan een flashstation of kaart, wanneer deze is aangesloten, automatisch de aanduiding / dev / sda toegewezen, en de enige partitie erop is / dev / sda1. Soms heeft een medium meerdere secties. Controleer of dit het geval is met het hulpprogramma fdisk:

fdisk / dev / sda

Hiermee kunt u de tabel met secties bekijken, ze verwijderen en nieuwe toevoegen. De volgorde van gebruik verschilt weinig van de volgorde van het gebruik van het hulpprogramma met dezelfde naam in DOS en Windows, en behoeft daarom geen uitleg.

Stap 6

Voltooi de opmaak met het commando:

mkfs.vfat -c -F 32 / dev / sda1

Vervang indien nodig / dev / sda1 door een andere partitienaam. Houd er rekening mee dat volledige formattering een langdurig proces is, ongeacht het besturingssysteem waarin het wordt uitgevoerd, maar u kunt er wel de fysieke integriteit van de media mee controleren. Als u zeker bent van de fysieke integriteit, voert u een snelle formattering uit, die minder dan twee minuten duurt. Om dit te doen, voert u dezelfde opdracht uit, waarbij u de schakeloptie "-c" weglaat.

Stap 7

Monteer de partitie opnieuw zoals gewoonlijk. Er mogen geen bestanden op staan. Controleer nu of het medium correct is geformatteerd. Kopieer een paar kleine bestanden naar de partitie, ontkoppel en ontkoppel de flashdrive of kaart, sluit hem weer aan en koppel hem. Als de bestanden op hun plaats blijven, is de bewerking geslaagd.

Aanbevolen: