Wat Zijn De Kenmerken Van Het FB2-formaat (FictionBook) Voor E-books

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Kenmerken Van Het FB2-formaat (FictionBook) Voor E-books
Wat Zijn De Kenmerken Van Het FB2-formaat (FictionBook) Voor E-books
Anonim

Het FB2-formaat is tegenwoordig een van de meest populaire. Het wordt zowel ondersteund door programma's voor het lezen van teksten op een computer als door allerlei soorten mobiele apparaten, waaronder e-books. FB2 komt vooral veel voor in het GOS en heeft een aantal verschillende functies die het populair maken.

Wat zijn de kenmerken van het FB2-formaat (FictionBook) voor e-books
Wat zijn de kenmerken van het FB2-formaat (FictionBook) voor e-books

FB2-functies

De kern van FB2 is een bestand dat is gemaakt met XML-opmaak, dat vaak wordt gebruikt bij het voorbereiden en structureren van allerlei elektronische documenten. De bestandscode bevat meta-informatie. Het bevat alle gegevens die nodig zijn om het programma te identificeren in het leesvenster. Zo wordt informatie over de auteur, de schrijfdatum, het aantal pagina's, de auteursrechthebbende, de titel van de publicatie, etc. gecodeerd in XML.

Op basis van XML kan FB2 worden geconverteerd naar elk ander formaat zonder verlies van informatie. Een ander kenmerk van het formaat is dat het niet gebonden is aan een specifiek platform, wat betekent dat het kan worden geopend op bijna elk apparaat dat wordt gebruikt om boeken te lezen. Dit formaat is open.

FB2 integreert illustraties en kan markeringen toepassen volgens een CSS-stijlblad om de opmaak van het originele boek te behouden, niet alleen platte tekst. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het type lettertype, de grootte, de positie ten opzichte van andere elementen, etc. aflezen.

Het formaat heeft enkele nadelen. FB2 ondersteunt geen genummerde teksten en teksten met opsommingstekens en het is onmogelijk om voetnoten of notities te maken bij de tekst erin. U kunt geen vectorafbeeldingen maken, waardoor het moeilijk is om het formaat te gebruiken voor het weergeven van wetenschappelijke boeken, studieboeken en publicaties. Documenten met deze extensie werken echter goed voor fictie.

Het gebruik van XML vertraagt de snelheid van het openen van het gewenste document, aangezien het programma onmiddellijk het hele bestand en alle stylesheets moet lezen om de elementen verder op het scherm weer te geven.

FB2-ondersteuning

FB2 wordt voornamelijk ondersteund door lezers die zijn geproduceerd of geassembleerd in de Russische Federatie. Deze omvatten apparaten van fabrikanten zoals PocketBook, TeXet, Explay, enz. Voor Android-apparaten kan het hulpprogramma FBReader worden gebruikt, dat ook wordt gedistribueerd in Windows en Linux, d.w.z. kan ook in de desktopversie worden geïnstalleerd. Voor Windows 8 is Fiction Book Reader geïnstalleerd, die tekst kan weergeven in de Metro-interface; u kunt ook een versie van het hulpprogramma voor Windows Phone 8 downloaden.

Opgemerkt moet worden dat niet alle e-books die in het buitenland zijn gemaakt dit formaat correct weergeven.

Voor telefoons die alleen JAVA-ondersteuning hebben, is Foliant een populair programma. TequilaCat Book Reader kan een goede toepassing zijn om FB2 snel te openen.

Lezers van buitenlandse fabrikanten die hun firmware hebben aangepast voor het lezen van FB2 kunnen ook boeken in dit formaat reproduceren. De meeste apparaten van Iriver hebben bijvoorbeeld ondersteuning voor het lezen van bestanden met de extensie.fb2.

Aanbevolen: