Welke Computer Is Beter Om Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Welke Computer Is Beter Om Te Kopen?
Welke Computer Is Beter Om Te Kopen?

Video: Welke Computer Is Beter Om Te Kopen?

Video: Welke Computer Is Beter Om Te Kopen?
Video: PC kopen? - Kieskeurig helpt! 2024, Mei
Anonim

In de wereld van vandaag is een thuiscomputer bijna net zo gewoon als een televisietoestel tien jaar geleden. Veel mensen werken, studeren of spelen met behulp van personal computers. Tegelijkertijd weet niet iedereen precies hoe hij een computer in een winkel moet kiezen.

Welke computer is beter om te kopen?
Welke computer is beter om te kopen?

Bepaal uw behoeften on

Er zijn verschillende belangrijke criteria die de keuze voor een bepaalde configuratie beïnvloeden. Allereerst is dit de verhouding tussen het beschikbare budget en de functionaliteit die je hoopt te krijgen. Het is duidelijk dat een krachtige spelcomputer veel meer kost dan een kantoormachine, maar als je niet van plan bent om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in de game-industrie of om op professioneel niveau met graphics en video te werken, heeft het geen zin om te veel te betalen. Aan de andere kant is het bij het kopen van een computer voor games beter om een configuratie te kiezen met een "toekomstige" marge, zodat u de machine niet elke zes maanden hoeft te upgraden.

De belangrijkste componenten die de prestatiekenmerken van een computer beïnvloeden, zijn de processor, videokaart, RAM en indirect de harde schijf. Voordat je naar de winkel gaat, is het logisch om technisch onderlegde vrienden te raadplegen en kennis te maken met de resultaten van professionele tests van bepaalde apparaten en configuraties, om je niet te laten leiden door het enige principe "hoe duurder hoe beter". Eerlijkheidshalve moet worden opgemerkt dat dit principe bij het kiezen van een computer bijna altijd gerechtvaardigd is, maar er zijn veel trucs waarmee u geld kunt besparen vanwege een relatief klein prestatieverlies.

Voor eenvoudige taken is een geïntegreerde videokaart voldoende, maar meer veeleisende toepassingen vereisen een discrete videokaart, waarvan de prijs kan oplopen tot 50% van de kosten van de hele computer.

Uitvoeringsopties

Nadat u uw mogelijkheden en behoeften heeft behandeld, is het de moeite waard om te beslissen over de afmetingen van uw toekomstige aankoop. Je kunt namelijk kiezen uit vier uitvoeringen: een volwaardige systeemunit met een monitor, een laptop, een candybar en een nettop. Elk van deze opties heeft bepaalde voor- en nadelen.

In moderne configuraties worden steeds vaker SSD-harde schijven gebruikt. Ze zijn veel duurder dan conventionele HDD's en hebben een kleiner volume, maar ze werken veel sneller. In de regel is het besturingssysteem erop geïnstalleerd.

De systeemeenheid is handig om op één plek te werken, je kunt er gemakkelijk afzonderlijke apparaten in vervangen, het is het gemakkelijkst om het te koelen, maar je moet er met omslachtigheid voor betalen.

De laptop is geschikt voor wie mobiliteit belangrijk vindt, omdat je bijna overal kunt werken, maar het is lastig om een volwaardig koelsysteem in een compacte behuizing te integreren, waardoor de kans op oververhitting tijdens games groot is.

Monoblocks zijn een liquid crystal monitor met een ingebouwde systeemeenheid en geluidssysteem. Ze zijn vrij compact, waardoor u ruimte op tafel kunt vrijmaken en verwarde draden kunt vermijden, maar monoblocks zijn duurder dan vergelijkbare configuraties van systeemeenheden en zijn vrij zwaar. Bovendien ontstaan door het monolithische ontwerp moeilijkheden bij het vervangen van onderdelen en koeling.

Ten slotte zijn nettops kleine systeemblokken, niet groter dan een dik boek. Hun kracht is genoeg voor de meest eenvoudige taken: internet, muziek, werken met teksten, niet veeleisende games. Net als in het geval van de systeemeenheid, moet u naast de nettop zelf een monitor, toetsenbord, muis en geluidssysteem aanschaffen, dus het gebruik van nettops tijdens het reizen is irrationeel.

Aanbevolen: