De Compatibiliteitsmodus Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

De Compatibiliteitsmodus Uitschakelen?
De Compatibiliteitsmodus Uitschakelen?

Video: De Compatibiliteitsmodus Uitschakelen?

Video: De Compatibiliteitsmodus Uitschakelen?
Video: Compatibiliteitsmodus Windows 10 2024, Mei
Anonim

Compatibiliteitsmodus kan handig zijn bij het bladeren door webpagina's die zijn gemaakt voor eerdere versies van Internet Explorer. Het uitschakelen van deze modus vereist geen speciale training of de betrokkenheid van aanvullende software.

De compatibiliteitsmodus uitschakelen?
De compatibiliteitsmodus uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Wanneer Internet Explorer een webpagina detecteert die niet compatibel is met de huidige versie van de browser, verschijnt er een speciale knop Compatibiliteitsweergave in de adresbalk. Om het te zien, moet u het hoofdsysteemmenu oproepen door op de knop "Start" te klikken en naar het item "Alle programma's" te gaan. Start de Internet Explorer-toepassing en navigeer naar de gewenste internetpagina. Bepaal de huidige status van de compatibiliteitsmodus - de actieve status van de modus wordt weergegeven door een gekleurde knop, uitgeschakeld - door een schema. Om de actieve status van de compatibiliteitsmodus uit te schakelen, drukt u eenvoudig op de gekleurde knop.

Stap 2

Vouw het menu Extra in de bovenste werkbalk van Internet Explorer uit en selecteer Instellingen voor compatibiliteitsweergave. Schakel het selectievakje naast "Toon alle knooppunten in compatibiliteitsweergave" in het dialoogvenster dat wordt geopend uit en bevestig het opslaan van de wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 3

Een alternatieve methode om de presentatie van pagina's in compatibiliteitsmodus uit te schakelen, is door het meta-element te gebruiken, dat dezelfde naam heeft als de serverresponsheader, X-UA-Compatible, met de waarde IE = edge:

metatag http-equiv = "X-UA-compatibel" content = "IE = edge" / tag.

Merk op dat IE = edge de laatst mogelijke browsermodus forceert, ongeacht de huidige versie. De achterwaartse compatibiliteitsweergave van webpagina's wordt dus programmatisch uitgeschakeld. In Internet Explorer 8 worden in de edge-modus pagina's alleen op dat versieniveau weergegeven, in versie 9 op het volgende niveau. Het wordt aanbevolen dat u het gebruik van deze modus beperkt om webpagina's en andere niet-productiedoelen te testen, aangezien de resultaten van onjuiste paginaweergave niet volledig worden begrepen.

Aanbevolen: