Hoe Het Blauwe Scherm Te Verwijderen

Hoe Het Blauwe Scherm Te Verwijderen
Hoe Het Blauwe Scherm Te Verwijderen

Video: Hoe Het Blauwe Scherm Te Verwijderen

Video: Hoe Het Blauwe Scherm Te Verwijderen
Video: Blauw scherm in Windows 10 oplossen – BSOD (Blue Screen of Death) 2024, April
Anonim

Een blauw scherm met witte en gele tekst op Windows-familiesystemen duidt op een fout die zo ernstig is dat het systeem deze niet aankon. Dit is een vrij ernstige mislukking, daarom wordt het blauwe scherm ook wel het blauwe scherm van de dood genoemd.

Hoe het blauwe scherm te verwijderen
Hoe het blauwe scherm te verwijderen

En als een enkele verschijning van een blauw scherm nog geen reden tot paniek is en alleen kan dienen als een teken van een toevallige storing van een van de systeemcomponenten die op het niveau van de kernel functioneert (bijvoorbeeld de driver van een van de apparaten), dan is het constante verschijnen van een blauw scherm al een reden voor ernstige angst. In dit geval is het niet de taak van de gebruiker om het blauwe scherm te verwijderen, maar om de oorzaak van zijn uiterlijk weg te nemen.

  1. De eenvoudigste reden voor het verschijnen van een blauw scherm, dat een gewone gebruiker zelf kan diagnosticeren en zelfs kan proberen het blauwe scherm te verwijderen, kan een storing van de harde schijf zijn. Voer eerst een schijfcontrole uit. Als er als resultaat van de controle slechte sectoren worden gevonden, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk waardevolle informatie naar een ander medium te kopiëren en de schijf te vervangen.
  2. Een andere reden voor het verschijnen van een blauw scherm is een onjuiste werking van het RAM-geheugen. Om van het blauwe scherm af te komen, voert u eerst een geheugentest uit met een speciaal hulpprogramma (bijvoorbeeld het populaire TestMem) en gaat u vervolgens verder, afhankelijk van de resultaten. Als een onstabiele geheugenbewerking wordt gevonden, is het enige dat een ervaren gebruiker kan doen, naast het kopen en installeren van nieuwe geheugenmodules, proberen de oxidefilm van de contacten van de geheugenkaarten te verwijderen, wat de doorgang van elektrische impulsen. Schakel hiervoor de computer uit, open de behuizing, verwijder voorzichtig de geheugenmodules en maak hun contacten schoon (dit kan worden gedaan met een gewone schoolwisser), installeer vervolgens het geheugen opnieuw, sluit de behuizing en zet de computer aan. Het is vaak genoeg om het geheugen eruit te halen en terug te plaatsen. Een herhaalde geheugentest zal uitwijzen of er positieve veranderingen zijn geweest.
  3. De volgende stap, voor het geval het blauwe scherm niet wil verdwijnen, zou helaas een herinstallatie van het systeem moeten zijn. Maak van tevoren een back-up van waardevolle gegevens.

Over het algemeen is het verschijnen van een blauw scherm een reden om direct contact op te nemen met de technische ondersteuning van de fabrikant of verkoper van de computer.

Aanbevolen: