Hoe Het Blauwe Scherm In Windows XP Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Blauwe Scherm In Windows XP Te Verwijderen
Hoe Het Blauwe Scherm In Windows XP Te Verwijderen

Video: Hoe Het Blauwe Scherm In Windows XP Te Verwijderen

Video: Hoe Het Blauwe Scherm In Windows XP Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Blauw scherm of BSOD is een fout die optreedt als gevolg van een storing in apparatuur op een pc. In de regel leidt deze storing tot het opnieuw opstarten of afsluiten van de pc (laptop).

Hoe het blauwe scherm in Windows XP te verwijderen
Hoe het blauwe scherm in Windows XP te verwijderen

Oorzaken van BSOD

Om van de vervelende fout af te komen, moet u de reden voor het optreden ervan achterhalen. De praktijk leert dat de meeste BSOD's verschijnen als gevolg van een storing van drie apparaten: harde schijf, RAM en videokaart. De snelste manier om de oorzaak van een storing te achterhalen is door gebruik te maken van een zoekmachine.

Wacht tot het volgende blauwe scherm verschijnt en noteer de informatie onder de regel Technische informatie. Voer nu de eerste combinatie van tekens in, bijvoorbeeld 0x00000a5, in de zoekbalk van uw browser. Met deze methode kunt u snel de oorzaak van de storing bepalen en niet elk van de vermelde apparaten controleren.

Videokaartstuurprogramma's Video

Overweeg het oplossen van blauwe schermfouten. Werk het stuurprogramma bij voor de videokaart die op uw computer is geïnstalleerd. Gebruik geen bestanden en software die zijn gedownload van onbetrouwbare bronnen. Bezoek de website van de fabrikant van de videoadapter die u gebruikt. Zoek de juiste stuurprogramma's voor uw apparaat. Zorg ervoor dat u de compatibiliteit van uw OS-versie met deze bestanden controleert. De nieuwste stuurprogramma's zijn mogelijk voor Windows 7 (8). Als dit het geval is, gebruik dan eerdere versies van de software.

RAM

Als het vorige algoritme de fout niet heeft opgelost, controleer dan het RAM-geheugen. Zet uw computer uit en verwijder alle RAM-modules. Reinig de bordcontacten met een potloodwisser. Als u meerdere RAM-modules gebruikt, probeer er dan maar één in te steken. Dit zal u helpen de defecte RAM-kaart te identificeren, indien aanwezig. Als er maar één RAM-module is, voert u het memtest-programma uit. Open hiervoor Start en typ mdsched in het vak Uitvoeren. Klik op het voorgestelde programma en selecteer "Opnieuw opstarten en controleren".

HDD

Gebruik het programma Victoria om uw harde schijf te controleren. Voer het uit en klik op de Get Smart-knop. Als een goed of normaal resultaat verschijnt nadat de test is voltooid, gaat u naar het tabblad Test en klikt u op de knop Start. Wacht tot de scan is voltooid. Vervang de harde schijf als deze ernstig beschadigd is. U kunt het besturingssysteem ook op een andere schijf installeren en de oude harde schijf als extra apparaat aansluiten. Hiermee kunt u alle belangrijke informatie op een nieuw medium kopiëren.

Aanbevolen: