Hoe Kom Je Erachter Waar Het Blauwe Scherm Over Gaat?

Hoe Kom Je Erachter Waar Het Blauwe Scherm Over Gaat?
Hoe Kom Je Erachter Waar Het Blauwe Scherm Over Gaat?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waar Het Blauwe Scherm Over Gaat?

Video: Hoe Kom Je Erachter Waar Het Blauwe Scherm Over Gaat?
Video: blauw scherm????????????????????? 2024, April
Anonim

Het Blue Screen of Death, of BSOD, is een probleem dat elke gebruiker minstens één keer is tegengekomen. Raak niet in paniek en bel verwoed het nummer van het dichtstbijzijnde servicecentrum. Eerst moet u uitzoeken of het mogelijk is om de computer zelf in werkende staat te brengen.

Hoe kom je erachter waar het blauwe scherm over gaat?
Hoe kom je erachter waar het blauwe scherm over gaat?

In de meeste gevallen wordt het Blue Screen of Death veroorzaakt door een kritieke fout in het Windows-besturingssysteem. Slechts af en toe kan BSOD verschijnen als gevolg van een storing in de computerhardware. Om redenen van programmatische aard kan men verwijzen naar de volgende update van het besturingssysteem, drivers of verkeerde installatie van software. Oververhitting van de CPU, fouten in het bestandssysteem van de harde schijf, RAM en voeding kunnen ook de boosdoeners zijn achter een pc-crash.

Het Blue Screen of Death zelf is een informatiebord, dat de reden voor zijn uiterlijk aangeeft en hoe het is opgelost. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de subkop Technische Informatie, waarna er een regel is met de naam van de stopfout zelf, zoals STOP: 0x0000001E. De laatste twee tekens veranderen afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Het enige dat de gebruiker nog hoeft te doen, is de foutcode onthouden of opschrijven. Daarna blijft het over om deze combinatie van cijfers en letters in de zoekregel in te voeren en precies uit te zoeken wat het probleem is. In de regel decoderen internetbronnen niet alleen, maar vertellen ze ook in detail over de methoden voor probleemoplossing.

Voordat u de hulp van internet inschakelt, kunt u een universele en veilige methode proberen - het systeem herstellen tot het moment waarop de computer stabiel en zonder storingen werkte.

Let op: in gevallen waarin het blauwe scherm van de dood slechts een paar seconden verschijnt en het onmogelijk is om de stopfout te onthouden, kunt u er gewoon een foto van maken.

Aanbevolen: