Een Besturingssysteem Voor Een Netbook Kiezen Net

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Voor Een Netbook Kiezen Net
Een Besturingssysteem Voor Een Netbook Kiezen Net

Video: Een Besturingssysteem Voor Een Netbook Kiezen Net

Video: Een Besturingssysteem Voor Een Netbook Kiezen Net
Video: Install Android 10 On PC Laptop Or Desktop Bliss OS 12 2024, April
Anonim

Netbooks verschillen van computers en laptops in termen van grootte en hardwarevermogen. In de regel hebben ze een zwakkere vulling dan hun oudere tegenhangers. Dit betekent dat het besturingssysteem (OS) dat op het apparaat is geïnstalleerd, moet overeenkomen met de hardware van de netbook om zo comfortabel mogelijk op de laptop te kunnen werken.

Een besturingssysteem voor een netbook kiezen net
Een besturingssysteem voor een netbook kiezen net

ramen

De beste optie voor het werken met een netbook is Windows 7. Dit besturingssysteem wordt meestal voorgeïnstalleerd geleverd en stelt geen hogere eisen aan de hardware, geschikt voor een netbook met 1 GB RAM en een schermresolutie van 1024x768. Uw draagbare apparaat is misschien single-core met een 1,2GHz-processor, maar u kunt betere systeemprestaties krijgen als u een netbook gebruikt met 2 of meer processorcores.

Als uw pc niet voldoet aan de vereisten van Windows 7, kunt u er Windows XP op installeren, wat voldoende is om te werken op een netbook met 256 MB RAM en een processorkloksnelheid van 1,2 GHz of minder.

Dit besturingssysteem kan alle taken die u op het apparaat wilt uitvoeren met succes aan - u kunt alle kantoortoepassingen en -programma's uitvoeren om op internet te werken.

Relatief nieuwere dual-core netbooks met meer dan 1 GB RAM kunnen Windows 8 draaien. Het verschilt van Windows 7 met verbeterde prestaties en een bijgewerkte interface. Uw netbook moet een beeldscherm hebben dat schermelementen kan weergeven met een resolutie van 1024x768. Het is echter raadzaam dat het scherm van uw netbook een hogere resolutie ondersteunt, zodat u comfortabel door de menu's van het Metro-systeem kunt navigeren.

Linux

Besturingssystemen van de Linux-familie zijn een alternatief voor Windows. Ze onderscheiden zich door lage systeemvereisten en kunnen worden gebruikt om alle taken voor het werken met een computer uit te voeren.

Onder de meer gebruiksvriendelijke Linux-distributies past Ubuntu goed. Dit systeem onderscheidt zich door de mogelijkheid om de Unity-desktop te installeren, die net is aangepast voor laptops en netbooks. Met behulp van deze interface kunt u snel de benodigde systeemfuncties oproepen en met programma's werken.

Om de nieuwste Ubuntu (13.10) te installeren, heb je niet meer dan 512 MB RAM en een single core processor met een frequentie van 1,4 GHz nodig.

Alternatieve distributies voor Linux-gebruikers zijn Suse, Mint (gebaseerd op Ubuntu) en Mandriva. Voor meer gevorderde gebruikers zijn systemen zoals Slackware en Debian prima. Een onderscheidend kenmerk van Linux is de mogelijkheid om te finetunen, de openheid ervan, en dus de mogelijkheid om je OS zoveel mogelijk te optimaliseren voor het werken met een netbook.

Aanbevolen: