Een Besturingssysteem Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Kiezen
Een Besturingssysteem Kiezen

Video: Een Besturingssysteem Kiezen

Video: Een Besturingssysteem Kiezen
Video: Windows, Mac en Linux: welk besturingssysteem kiezen? 2024, Maart
Anonim

De keuze voor een besturingssysteem (OS) moet op verantwoorde wijze worden benaderd, omdat het grotendeels afhangt van hoe gemakkelijk het zal zijn om op een computer te werken. Met een correct geselecteerd besturingssysteem kunt u het volledige potentieel van uw computer benutten en al zijn bronnen gebruiken. Het hangt ook af van de keuze van het besturingssysteem welke programma's je op je computer kunt installeren.

Een besturingssysteem kiezen
Een besturingssysteem kiezen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Het loont de moeite om de keuze voor een besturingssysteem te maken op basis van de doelen van de gebruiker en de configuratie van de pc. Tegenwoordig zijn de meest populaire besturingssystemen Windows XP en Windows 7. Er is ook Windows Vista, maar dat heeft Windows XP niet kunnen vervangen. Bovendien is Windows 7 in feite een aangepast Vista.

Stap 2

Maak allereerst abstractie van de kracht van uw computer. Als je een middelgrote computer met weinig RAM hebt, is Windows XP het overwegen waard. Dit besturingssysteem is niet zo veeleisend voor hardwarebronnen in vergelijking met Windows 7. Als u minder dan 2 gigabyte RAM hebt, verdient Windows XP de voorkeur. Het is op zo'n besturingssysteem dat je comfortabel kunt werken.

Stap 3

Als u videogames speelt, moet u er ook rekening mee houden dat op Windows XP, met een gemiddeld vermogen van de pc, games veel beter zullen werken en op Windows 7 kunnen ze langzamer of helemaal niet starten. Natuurlijk heeft Windows 7 geavanceerde videogametechnologieën zoals DirectX 11, maar je kunt ze alleen echt voelen op een krachtige pc met de nieuwste grafische kaarten die deze technologie ondersteunen.

Stap 4

Als je een krachtige computer hebt met minimaal twee gigabyte RAM en minimaal een gemiddelde dual-core processor, kun je het beste Windows 7 installeren. Het is het nieuwste besturingssysteem dat de nieuwste technologieën ondersteunt en een mooie interface heeft.. Ondanks dat Windows XP nog steeds een populair en veelgevraagd besturingssysteem is, is de toekomst aan Windows 7. Alle moderne programma's zijn speciaal voor dit besturingssysteem geschreven. Bovendien kunnen eigenaren van nieuwe videokaarten volop genieten van hoogwaardige graphics in videogames.

Aanbevolen: