Waarom Video Langzamer Gaat

Waarom Video Langzamer Gaat
Waarom Video Langzamer Gaat

Video: Waarom Video Langzamer Gaat

Video: Waarom Video Langzamer Gaat
Video: Waarom ga je klappertanden als het koud is? 2024, April
Anonim

Bij het afspelen van video op een personal computer doet zich vaak de situatie voor dat de videoreeks met schokken begint te bewegen, terwijl deze een paar seconden achterloopt op de audioreeks. In deze situatie wordt het bekijken van video's onmogelijk.

Waarom video langzamer gaat
Waarom video langzamer gaat

De eerste en belangrijkste reden voor vastzittende video zijn verouderde videocodecs op de computer. Codecs zijn speciale bibliotheken die, door zichzelf te associëren met de videospeler die beschikbaar is op een personal computer, verantwoordelijk zijn voor het correct en ononderbroken afspelen van de videosequentie. In het geval dat de video-eisen niet overeenkomen met de codec die beschikbaar is op de computer, is er ofwel een "remmend" effect of kan de video helemaal niet worden afgespeeld. In een dergelijke situatie kunt u het probleem het beste oplossen door de videocodecs opnieuw te installeren. De meest populaire is het K-Lite Codec Pack, dat bijna alle bestaande codecs bevat.

De op één na meest voorkomende oorzaak van haperende video is een verouderd stuurprogramma voor de videokaart. Een stuurprogramma is een systeemprogramma dat ervoor zorgt dat het moederbord de erop geïnstalleerde randapparatuur correct herkent. Het komt voor dat door virussen op de computer of onjuiste vervanging van bestaande stuurprogramma's een aantal functies verloren gaan door de videokaart. Als het stuurprogramma van de videokaart de oorzaak is van vertragingen bij het afspelen van video's, moet u deze opnieuw installeren.

Soms is de oorzaak van deze problemen de schending van de integriteit van de systeembestanden van het besturingssysteem. Gevorderde gebruikers kunnen de opdrachtregel gebruiken om beschadigde bestanden te zoeken en te herstellen of om het besturingssysteem volledig opnieuw te installeren. Regelmatige gebruikers wordt aangeraden gebruik te maken van de diensten van ervaren computerreparatietechnici.

Oude computers hebben vaak problemen met achterblijvende video die verband houdt met verouderde "stuffing" in de systeemeenheid. Dit is vooral merkbaar bij het afspelen van High Definition - high definition video. Kenmerkend voor deze remmen is niet alleen het intermitterend afspelen van video, maar ook het geluid. Het is alleen mogelijk om dit probleem op te lossen door de computer volledig te vervangen.

Aanbevolen: