Hoe Speel Je Handbal?

Inhoudsopgave:

Hoe Speel Je Handbal?
Hoe Speel Je Handbal?

Video: Hoe Speel Je Handbal?

Video: Hoe Speel Je Handbal?
Video: Uitleg Handbal 2023, Maart
Anonim

Om te handballen heb je een afgesloten ruimte, een doel en een bal van een bepaalde grootte nodig. De bal kan met elk deel van het lichaam worden gegooid, geduwd en geraakt, behalve het been onder de knie. Het doel van het spel is om de bal in het doel van de tegenstander te gooien.

Hoe speel je handbal?
Hoe speel je handbal?

Noodzakelijk

kamer, poort, handbal

instructies:

Stap 1

Stel twee teams samen van maximaal 14 personen.

Stap 2

Stuur 7 mensen van elk team naar het veld.

Stap 3

Gooi de bal in het doel van de tegenstander en probeer niet over de lijn van de zesmeterzone bij het doel te stappen. Gooi, vang, sla en duw de bal tegelijkertijd met je handen, hoofd, lichaam, maar ook met je heupen en knieën.

Stap 4

De doelverdediger moet het doel verdedigen door de bal met een deel van het lichaam te raken, in het doelgebied te bewegen of de bal te verlaten om direct aan het spel deel te nemen.

Stap 5

Het spel speelt zich af over twee helften, waarvan de duur een half uur is. De pauze tussen de helften duurt 10 minuten.

Stap 6

Voor het handbalspel wordt een kamer van 40x20 m geselecteerd en als inventaris een doel met afmetingen van 3x2 m en een bal met een diameter van 54-60 cm, met een gewicht van 325-475 g (de ondergrens is voorzien voor vrouwen, de bovengrens is voor mannen).

Stap 7

Bij handbal zijn er geen remises. Als het resultaat gelijk is, kent de scheidsrechter een extra helft of straf toe in de vorm van 5 schoten op het doel vanaf een afstand van 7 m. Je kunt de bal slechts drie seconden vasthouden. Er mogen slechts drie stappen met de bal lopen.

Populair per onderwerp