Wat Te Doen Als De Videokaart Aan Het Opwarmen Is?

Wat Te Doen Als De Videokaart Aan Het Opwarmen Is?
Wat Te Doen Als De Videokaart Aan Het Opwarmen Is?

Video: Wat Te Doen Als De Videokaart Aan Het Opwarmen Is?

Video: Wat Te Doen Als De Videokaart Aan Het Opwarmen Is?
Video: Выключается компьютер? частая причина -перегрев Не крутиться вентилятор видеокарты или процессора. 2024, April
Anonim

Experts raden aan om regelmatig de temperatuur van sommige delen van uw pc te controleren. Voor de tijdige detectie van oververhitting van apparaten, is het noodzakelijk om speciale programma's te gebruiken.

Wat te doen als de videokaart aan het opwarmen is?
Wat te doen als de videokaart aan het opwarmen is?

Installeer het hulpprogramma Speed Fan en voer het uit. In het geopende venster worden de temperatuurmetingen van de belangrijkste computerapparaten weergegeven. Zoek de nummers met betrekking tot uw grafische kaart. De aanbevolen temperatuur van de videoadapter in passieve modus is 40-45 graden. Als de werkelijke temperatuur aanzienlijk hoger is dan deze markering, pas dan de parameters aan van de ventilator die op de videokaart is geïnstalleerd.

Onderaan het open menu van het programma Speed Fan vind je de beschrijving van de koeler gerelateerd aan de videoadapter. Verhoog de rotatiesnelheid tot 100%. Wacht even tot er een stabiele temperatuur is bepaald voor deze modus van koeler bedrijf. Als het nog steeds boven de norm is, is technisch ingrijpen vereist.

Zet de computer uit en koppel de systeemeenheid los van de netvoeding. Open de blokkast door de linkerwand te verwijderen. Stofzuig de binnenkant van de behuizing en verwijder stof van de belangrijkste elementen. Verwijder de videokaart door de montageschroef los te draaien en de kabel naar de monitor los te koppelen.

Gebruik een wattenschijfje of wattenstaafjes om stof van de ventilatorbladen te verwijderen. Om het effect te verbeteren, laat u het instrument in een zwakke alcoholoplossing weken. Zorg ervoor dat de koeler vrij kan draaien en niet hoeft te worden vervangen of gesmeerd. Installeer de videokaart in een speciaal slot en sluit de kabel van de monitor erop aan.

Zorg ervoor dat de ventilatie van de systeemeenheid niet wordt belemmerd. Installeer het deksel van de behuizing niet tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Probeer de computersysteemeenheid zo ver mogelijk van de verwarmingselementen te plaatsen. Als na bovenstaande procedures de videokaart nog steeds oververhit raakt, installeer dan een extra koeler. Bevestig hem direct naast de videoadapter voor extra koeling.

Aanbevolen: