Wat Te Doen Als De Laptop Aan Het Opwarmen Is?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Laptop Aan Het Opwarmen Is?
Wat Te Doen Als De Laptop Aan Het Opwarmen Is?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop Aan Het Opwarmen Is?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop Aan Het Opwarmen Is?
Video: Oververhitting oplossen op een laptop 2024, April
Anonim

Draagbare computer (laptop) - in veel situaties is het veel handiger dan een omvangrijke systeemeenheid, maar voor de compactheid moet je betalen voor problemen met de koeling van de machine. De krachtige laptops van tegenwoordig zijn uitgerust met apparaten die veel energie verbruiken en veel warmte genereren, wat kan leiden tot computerstoringen.

Wat te doen als de laptop aan het opwarmen is?
Wat te doen als de laptop aan het opwarmen is?

De meeste kenmerken van moderne laptops zijn vergelijkbaar met krachtige desktop-gamingcomputers. Helaas is een kleine laptoptas gewoon niet in staat om een volwaardig koelsysteem op te nemen dat is ontworpen voor langdurige intensieve belasting. Als gevolg hiervan worden laptopbezitters geconfronteerd met oververhitting van computers, spontane shutdowns en zelfs pannes.

Externe koelsystemen

De gebruiksaanwijzing van een laptop bevat meestal een waarschuwing dat de computer niet op zachte oppervlakken mag worden geplaatst en ook de toegang van lucht tot de ventilatiesleuven aan de onderkant van de behuizing moet worden belemmerd. Als je laptop maar een beetje warm wordt, kan het voldoende zijn om extra steunen eronder te vervangen om de luchtspleet tussen de behuizing en het tafeloppervlak te vergroten, omdat de ventilatoren soms gewoon niet genoeg lucht hebben om af te koelen.

Installeer een speciaal programma om de temperatuur van individuele laptops te regelen. Dit zal u helpen bepalen welk apparaat het heetst is.

Een meer geavanceerde oplossing is een speciaal koelkussen. In de regel zijn dergelijke stands rechthoekige panelen waarin een tot vier ventilatoren zijn gemonteerd. Hiermee kunt u twee problemen tegelijk oplossen: ten eerste vergroten ze de luchtspleet, omdat ze zijn gemaakt van geperforeerd plastic, en ten tweede zorgen ze voor intensievere koeling van de behuizing en het interieur van de laptop. Deze stands worden gevoed via de USB-poort. De nadelen van deze optie zijn onder meer enige overlast met transport en extra geluid.

Stofreiniging

Ten slotte is het schoonmaken van uw laptop een effectieve remedie. In principe is het soms voldoende om de behuizing, het toetsenbord en de ventilatiegaten te stofzuigen, maar als de laptop lange tijd is gebruikt, heeft zich een enorme hoeveelheid stof, dierenhaar, in het algemeen alles wat koeling bemoeilijkt, opgehoopt in het. Bijna alle servicecentra bieden een laptopreinigingsservice aan, maar u kunt alles zelf doen.

Stel uw laptop niet langdurig bloot aan stress. Als er voortdurend oververhitting optreedt, kan het zinvol zijn om elke twee tot drie uur een korte pauze te nemen om het chassis volledig af te laten koelen.

Houd er rekening mee dat u niet zelf moet beginnen met het schoonmaken van uw laptop als u niet zeker bent van uw capaciteiten en vaardigheden. Het doel van de procedure is om bij de koeler (koelsysteem bestaande uit een ventilator en een radiator) van de processor te komen. Meestal vereist dit het verwijderen van het laptopdeksel en de koelplaat, die de warmte gelijkmatig door de behuizing verdeelt. Nadat u de koeler hebt verwijderd, koppelt u de ventilator los en gebruikt u vervolgens een stofzuiger om het oppervlak van de radiator en de ventilatorbladen grondig te reinigen. Breng voor een betere thermische geleidbaarheid tussen de processor en de koeler een nieuwe laag zogenaamde koelpasta aan (verkrijgbaar bij computerwinkels) en installeer het koelsysteem opnieuw. Als je alles goed hebt gedaan, zal de laptop na montage veel minder opwarmen. Deze procedure moet regelmatig worden herhaald om de levensduur van uw computer te verlengen.

Aanbevolen: