Wat Te Doen Als De Videokaart Oververhit Raakt?

Wat Te Doen Als De Videokaart Oververhit Raakt?
Wat Te Doen Als De Videokaart Oververhit Raakt?

Video: Wat Te Doen Als De Videokaart Oververhit Raakt?

Video: Wat Te Doen Als De Videokaart Oververhit Raakt?
Video: EEN DODE VIDEOKAART TOT LEVEN BRENGEN?! - €10 MUFFE GAMING PC UPGRADE AFL. 4 2024, Maart
Anonim

Constante oververhitting van de videokaart kan dit apparaat beschadigen. Om te voorkomen dat de temperatuur tot een kritiek niveau stijgt, moet een cyclus van procedures worden uitgevoerd.

Wat te doen als de videokaart oververhit raakt?
Wat te doen als de videokaart oververhit raakt?

Reinig eerst de koeler van uw grafische kaart. Koppel de computer los van het stopcontact en open de behuizing van de systeemeenheid. Verwijder de videokaart nadat u de videokabel ervan hebt losgekoppeld. Beschadig de vergrendeling niet die voorkomt dat dit apparaat per ongeluk wordt losgekoppeld.

Reinig de ventilatorbladen. Om dit te doen, is het beter om wattenstaafjes gedrenkt in alcoholoplossing te gebruiken. Zorg ervoor dat de koeler vrij kan draaien. Installeer de grafische kaart in de sleuf en zet de computer aan.

Download en installeer de Speed Fan-software. Voer deze applicatie uit en wacht tot de apparaatanalyse is voltooid. Open het menu Meetwaarden en bekijk de meetwaarden van de temperatuursensoren. Zoek onderaan het werkvenster de regel die betrekking heeft op de koeler van de videokaart. Verhoog de rotatiesnelheid van de bladen. Voer hiervoor het getal 100 in het daarvoor bestemde veld in.

Wacht tot een stabiele temperatuur van de videoadapter is bereikt. Houd er rekening mee dat de temperatuur van de videokaart in passieve modus niet hoger mag zijn dan 55 graden.

Als de hardware nog steeds oververhit raakt, vervangt u het thermische vet tussen het koellichaam en de microcontroller van de videoadapter. Demonteer hiervoor de videokaartbehuizing. Verwijder de koelradiator en veeg de oude pasta af. Breng wat nieuwe koelpasta aan op het koellichaam en installeer het opnieuw. Wacht even, zodat de pasta zich gelijkmatig kan verspreiden.

Installeer een extra ventilator in de systeemeenheid. Richt het zo dat het over de videoadapter blaast. De ideale plek voor zo'n koeler is de achterkant van de systeemunit. Uiteraard moet de ventilator krachtig genoeg zijn. Plaats deze direct onder de videoadapter. Dit zorgt voor een constante stroom van koele lucht.

Aanbevolen: